Промена календара образовно-васпитног рада

Поштовани, можете погледати промена календара образовно-васпитног рада за период када је планиран пролећни распуст у основним и средњим школама.

Галерија


Распоред часова на РТС 2 и РТС 3

Распоред часова на каналима РТС-а од 23.3.-27.3.2020. године.

Галерија


Обавештење за родитеље и ученике

Распоред часова на телевизији

Обавештавамо вас да је распред наставе постављен на веб сајту. Погледајте линку

Галерија


Обавештење за родитеље и ученике

Обавештавамо вас да ће распоред наставе бити постављен на владином веб сајту. Погледајте постављени линку, у прилог вам достављамо и званични допис министарства просвете

Галерија


Настава на даљину у ванредном стању

Обавештавамо вас да због увођења ванредног стања у Републици Србији настава ће се одвијати на даљину. У прилог вам достављамо документ

Галерија


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

Обавештавамо вас да због увођења ванредног стања у Републици Србији од понедељка 16. марта нема наставе. У прилог вам достављамо званични документ

Галерија


Дан општине Косјерић

Ученици, учитељи и наставници наше школе били су учесници свечане седнице СО Косјерић у обележавању Дана општине. Под руководством наставника Горана Лекића химну ,,Боже правде" извео је хор наше школе. ,,ХорХир" под руководством наставнице Весне Кијачић извео је нумеру ,,Срце" бенда ЕКВ. Признање за допринос унапређењу квалитета образовања уручено је наставници српског језика Сени Вукотић. Водитељи програма су били Филип Вукотић, наставник српског језика и Јелица Лечић, логопед школе, учитељ Милан Ђукић био је задужен за техничку подршку, а наставница српског језика и помоћник директора Данијела Гаговић била је задужена за помоћ у организацији. На сцени су се смењивали како садашњи тако и бивши ученици наше школе као успешни појединци наше Општине. Програм је завршен традиционално добро увежбаним наступом КУД-а ,,Максим Марковић".

Галерија


Пласмани на окружна такмичења

Информатика и рачунарство
5. разред
Арсеније Перишић
Вељко Стојанић
Математика
5. разред
Арсеније Перишић
Вељко Стојанић
Анђелија Кијачић
Милан Радивојевић
6. разред
Јана Илић
Павле Максић
Физика
6. разред
Павле Максић
Никола Продановић
Јана Илић
Анђела Радовановић
Марија Гаговић
Дејан Миловановић
7. разред
Огњен Матић
Хемија
7. разред
Огњен Матић
Војин Јездовић
8. разред
Борис Пантић
Књижевна олимпијада
7. разред
Анастасија Радовановић
Виолета Радовановић
Драгана Сретенијевић
Ружица Вукотић
8. разред
Тамара Милошевић

На републичком такмичењу из информатичке и рачунарске писмености „Дабар“, оджаном 25. јануара 2020. године у Крушевцу, нашу школу представљала је ученица 8. разреда Тамара Милошевић.

Галерија


Осми март

Ученици наше школе честитали празник мајкама, бакама, учитељицама... и поклонили им својих руку дела. Срећан Осми март!

Галерија


"Испред – иза, испод – изнад, горе – доле"

Час математике учитељице Миланке Павловић нашао се у бази радова Завода за унапређивање квалитета образовања и васпитања у оквиру примера добре праксе учесника обуке "Дигитална учионица"

Галерија


,,Дан матерњег језика"

У понедељак, 24. фебруара, са малим закашњeњем, обележен Дан матерњег језика који се у целом свету обележава 21. фебруара. Прваци су отворили изложбу најуреднијих свески из српског језика, које су похваљене на конкурсу "Свеска - огледало ђака." У току ове седмице, на изложби ће редом бити излагане свеске ученика од најмлађих до најстаријих. На часовима српског језика, учитељи и наставници су говорили о важности очувања матерњег језика и ћириличног писма. А ево шта је о језику говорио Стефан Немања:"Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу? Не узимајте туђу реч у своја уста. Узмеш ли туђу реч, знај да је ниси освојио, него си себе потуђио. Боље ти је изгубити највећи и најтврђи град своје земље, него најмању и најнензнатнију реч свога језика. Земље и државе не освајају се само мачевима него и језицима. Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи покрао и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ."

Галерија


Oбавештење о продужетку распуста

Распуст ће бити продужен до 21.фебруара 2020.године. У прилогу можете погледа документ на линку испод.

Продужење распуста

Галерија


,,Распуст"


Распуст ће трајати од 1. до 17. фебуара.

Галерија


Резултати конкурса „Свеска – огледало ђака“

1. разред Ленка Петронијевић
2. разред Јана Мијачевић
3. разред Јована Симеуновић
4. разред Лена Конатар
5. разред Теодора Николић
6. разред Маријана Петровић
7. разред Драгана Степановић
8. разред Магдалена Ковачевић

Галерија


Светосавска академија „800 година“

У недељу, 26, јануара 2020. године, у Народној библиотеци „Сретен Марић,“ одржана је Светосавска академија „800 година.“ Академија је посвећена обележавању 800-годишњице самосталности Српске православне цркве, а организатори су све три школе наше општине: ОШ „Мито Игумановић,“ ОШ „Јордан Ђукановић и Техничка школа, у сарадњи са Народном библиотеком „Сретен Марић.“Косјерска публика је пажљиво пратила програм, а на сцени су се смењивали: хор, водитељи, говорници, рецитатори, музичари и плесачи. У програму је учествовао КУД „Максим Марковић,“ као и бивши ученици школе.У холу Народне библиотеке постављена је изложба радова ученика о Светом Сави.Ова недеља је заиста протекла у светосавском духу.

Галерија


,,Светосавске активности"

У оквиру светосавске недеље,данас је у Дому културе као угледна активност, реализован квиз знања ,,Наше наслеђе.“ Такмичили су се ученици трећег и четвртог разреда. Такмичари су показали завидно знање из области нашег наслеђа и светосавља. Победила је екипа коју су чинили: Лена Танасковић, Лена Конатари, Вук Пантелић. Квиз су реализовале учитељице четвртог разреда Нада Ђорђевићи, Мира Симеуновић, уз подршку Тома Гајића, Миланке Павловић, Славице Васовић и Добриле Матијевић.

Галерија


Распоред - ,,Светосавски дани"

Галерија


Светосавска академија ,,800 година"

Галерија


,,Дечији маскембал у Тубићима"

У циљу развијања прилика да ученици подстичу креативност и машту, буде радозналост, уче једни од других како би у крајњем циљу остваривали што боље исходе, развијали опште међупредметне компентенције, у Тубићима је 27. децембра 2019. године организована ,,Дечја маскарада 2019.” Поред приказивања маски, ученици су имали задатак и да осмисле сопствени наступ. Учествовали су сви ученици,а родитељи су помогли око маски . Похвално је што су учешће узели и млађи, они који ће тек наредних година бити ђаци ове школе. Исто тако, својим присуством, сви родитељи и баке су улепшали овај дан.На тај начин је створена занимљива и изазовна прилика и могућност да сви учествују, сарађују и међусобно опробавају своје капацитете и развијају своју машту.

Галерија


Промоција књиге „Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању“

У суботу, 28. 12. 2019. године у Ужицу је одржана промоција књиге „Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању“ аутора др Миленка Кундачине и мр Мирјане Пајић Илић. „У овом јединственом Лексикону је хиљаду, у Србији најбољих водича, у живот – васпитача, учитеља, наставника, који су генерације најмлађих васпитавали да буду честити људи и одговорни грађани. Наоружавали су их знањем, разигравали њихов дух и машту, учили их да цене друге. Учење су претварали у радост сазнавања, а школу у најдражу установу.“(проф. др Младен Вилотијевић, рецензент) Најстарији међу њима је наш суграђанин, наставник у пензији Свето Лазаревић (92 године). У књизи се налазе биографије Лене Николић и Ивана Васовића, наших учитеља у пензији и Миланке Павловић, учитељице садашњих првака наше школе.Честитамо свим јунацима ове књиге, који су да би то постали, морали да пређу 14 препрека.

Галерија


Јубиларне награде

У петак, 27. 12. 2019. године додељене су јубиларне награде следићим наставницима:
Сени Вукотић 10 година стажа
Бојани Ерчић 10 година стажа
Мирјани Тешовић 10 година стажа
Миленку Стефановићу 20 година стажа
Нади Ђорђевић 30 година стажа
Милици Арсенијевић 35 година стажа
Милисаву Јанковићу 35 година стажа
Честитамо добитницима јубиларних награда.

Галерија


Хуманитарни спортски турнир

У среду, 25. 12. 2019. године одржан је спортски хуманитарни турнир у фудбалу у организацији ученика наше школе. Организатори су били веома предузимљиви, а акцију су подржали ученици и наставници наше шкле, Општина Косјерић и Хотел „Олимпик“.Сакупљени новац ученици ће усмерити онима којима буде најпотребнији. Хвала свима који су подржали ову акцију.

Галерија


Новогодишња приредба

У четвртак, 26. 12. 2019. године у холу наше школе одржана је приредба поводом доделе пакетића за децу запослених. У програму су учествовали ученици музичке школе и чланови поп-рок секције. На сцени су се смењивале музичке нумере, „Пундравци“ и „Фазони и форе.“ Све је прошло у веселој атмосфери, а Деда Мраз је на крају поделио пакетиће најмлађима.

Галерија


радионици Напредовање у звања наставника, васпитача и стручних сарадника

У Школској управи Ужице, 25.12.2019. године реализована је радионици Напредовање у звања наставника, васпитача и стручних сарадника у којој је учествовала Миланка Павловић. Циљна група активности су руководиоци тимова за професионални развој основних и средњих школа из општина: Ужице, Севојно, Чајетина, Бајина Башта, Косјерић и Пожега. Реализатори: Божана Јеверичић, Нада Поповић и Олга Јованчићевић.

Галерија


Резултати конкурса „Месец књиге“

У среду 25. 12. 2019. године, у Народној библиотеци „Сретен Марић“ додељене су награде најуспешнијим учесницима литерарног и ликовног конкурса „Месец књиге.“
На литерарном конкурсу награђен је ученик шестог разреда Никола Вулета.
На ликовном конкурсу награђени су следећи ученици:
млађи узраст
1. место Анастасија Милошевић 1-2
2. место Вукашин Глигоријевић 1-1
Анђела Марковић 4. разред Ражана
3. место Емилија Петровић 3-3
Наталија Благојевић 3-2
средњи узраст
1. место Сунчица Радовић 8-1
2. место Маријана Петровић 6-3

Галерија


Осамсто година самосталности Српске православне цркве

У понедељак, 23. 12. 2019. године у нашој школи отворена је изложба и изведен пригодни програм у част обележавања осамстогодишњице самосталности Српске православне цркве. Програм је отворен песмом „Небеска Србија“ у извођењу школског хора. Ученицима млађих разреда, на веома занимљив начин, ову тему је представио свештеник Владимир Вулета, а ученици су пажљиво слушали и учествовали у разговору. За ученике шестог разреда одржан је час који су припремили седмаци са наставницом Горданом Николић, а тема је: Самосталност цркве – темељ постојања српског народа. На сцени су се смењивали владари из лозе Немањића и одговарали на питања водитеља. Поред свечаног програма постављена је изложба посвећена овом периоду, а посетиоци се могу упознати са задужбинама, књижевношћу и бојењем вуне природним бојама. Ова активност одржана је на иницијативу Тима за међупредметне компетенције и развој предузетништва, а учесници су наставници историје, музичке културе, ликовног васпитања, српског језика, хемије и веронауке.

Галерија


Пројекат „Шта нам тешко“

Пројекат „Шта нам тешко“ У среду, 18. 12. 2019. године, у оквиру пројекта „Шта нам тешко“ у који је укључена Техничка школа у Косјерићу, ученици осмог разреда наше школе такмичили су се са средњошколцима у разним дисциплинама: надвлачењу конопца, кошарци, скоку у вис, скоку у даљ, трчању на 50 метара, скакању у џаковима. Публика је до последње дисциплине подржавала такмичаре и навијала. Овакви сусрети имају за циљ да промовишу здраве стилове живота, а мото је: „Важно је учествовати.“

Галерија


Предновогодишњи турнир родитеља

У недељу 15. децембра од 14-16 часова је у спортској хали одржан Предновогодишњи турнир родитеља ученика наше школе. Родитељи су се такмичили у три спорта: одбојци, фудбалу и кошарци. Турнир је протекао у фер и спортској атмосфери и био прилика да се родитељи друже и забаве, а подршку са трибина добијали су од наших најмлађих. Леп одзив и атмосфера показују спремност учесника да оваква манифестација заживи као традиционалан вид окупљања сваке године. Турнир је организован од стране Ученичког парламента у сарадњи са наставницима Весном Кијачић, Сеном Вукотић, Данијелом Гаговић, Томиславом Марковићем и представником Савета родитеља Миланком Јоковићем.

Галерија


Промоција часописа ,,Наш траг"

У петак 6.12. у Визиторском центру ,,Хан" одржана је промоција часописа ,,Наш траг" Општинског удружења потомака ратника 1804-1920 ,,Љубомир Марић" на којој су проглашени победници литерарног конкурса за основну и средњу школу. Ученица 8.разреда Нина Мијаиловић 8-4 освојила је прво место, док је друго место припало ученици Јовани Роговић 8-4, а треће ученици Мини Радовић 7-3. Ментор награђених ученица је Филип Вукотић, наставник српског језика. Хор наше школе под управом Горана Лекића наступио је са песмом ,,Ово је Србија", а у приређивању овог броја часописа учествовао је и наставник историје Владимир Ђокић. На овај начин наша школа већ неколико година остварује успешну сарадњу са Удружењем. Захваљујемо се председнику Удружења Драгану Вујићу на позиву за учешће у овој свечаности.

Галерија


Јубиларни десети литерарни конкурс за децу „Радовићев венац“

На литерарном конкурсу за децу „Радовићев венац,“ у организацији Дечјег културног центра у Нишу, на тему „Да ли ми верујете,“ у конкуренцији 400 радова из свих крајева Србије, али и из земаља у окружењу, радови ученица шестог разреда наше школе Жељане Кажић и Јоване Остојић нашли су се у категорији одабраних радова и биће објављени у Зборнику „Радовићев венац.“

Галерија


Представа за децу „Морско бродска заврзлама“

У четвртак, 28. 11. 2019. године у великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“ изведена је луткарска представа „Морско бродска заврзлама.“ Ученици млађих разреда наше школе пажљиво су пратили представу и сарађивали са глумцима.

Галерија


"Међународни дан толеранције"

Међународни дан толеранције обележен је у нашој школи низом активности. Чланови Ученичког парламента одржали су презентацију о толеранцији ученицима 4. разреда. На часовима грађанског васпитања ученици старијих разреда су израдили пано са изрекама и песмама о толеранцији, као и текстовима о толеранцији и превазилажењу предрасуда и дискриминације.

Галерија


"Дан просветних радника"

,,Дан просветних радника" у нашој школи обележен је акцијом ,,Замена улога" где су своје предавачке улоге заменили учитељи са наставницима. Такође, направљен је пано под називом ,, И ми смо били ученици" који је имао за циљ да данашњим ученицима покаже њихове предаваче и раднике школе из времена када су и сами били ученици. Директор школе Милован Јоксимовић је свим запосленим честитао овај дан и похвалио колектив школе за посвећеност и рад који резултира успесима на различитим пољима у образовању.

Галерија


"Свет образовања брише границе"

Учесници 3. РЕГИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ НАЈБОЉИХ НАСТАВНИКА Југославије "Свет образовања брише границе": Миланка Павловић, Милка Јоксимовић, Станика Млађеновић и Милан Ђукић. Београд, 2.11.2019."

Галерија


ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

ИО Сеча Река и ИО Зарићи са малим закашњењем обележили су Дан здраве хране кроз Угледну активност ,,Здрава храна-правилна исхрана."

Галерија


САЈАМ КЊИГА 2019

Традиционално су најбољи ученици са својим наставницима посетили београдски Сајам књига. Сви ученици су показали одговорно понашање и инетресовање за књиге и заједно са својим другарима понели лепа искуства са ове значајне манифестације културе.

Галерија


Дигитална учионица

У петак, 18.10.2019. године, у нашој школи је почела подела дигиталне опреме у оквиру пројекта „Дигитална учионица.“ Школа је добила 21 лаптоп рачунар и 11 пројектора, а обуку је прошло 25 наставника. „Ово је мали корак за човечанство,али велики за нашу школу.“ Надамо се да ће уз ову опрему учење бити уживање, како за ученике, тако и за наставнике.

Галерија


ЈЕСЕЊИ КРОС

На Градском стадиону је одржан Јесењи крос за све ученике наше школе.
Најбржи ученици су награђени дипломама и пригодним поклонима, али и ове године порука кроса је ,,Важно је учествовати".

Галерија


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

У холу Народне библиотеке организован је свечани пријем првака и предшколаца. Прваци су од школе до Народне библиотеке дошли у пратњи полиције и током пута се упознали са правилима безбедности у саобраћају. На свечаном пријему госте су поздравили: заменик председника општине Гордана Јосиповић, просветни инспектор Весна Мандић, директор Народне библиотеке Славиша Перишић, начелник полицијске станице у Косјерићу Драган Љубичић, директор Црвеног крста Косјерић Лела Митровић. Ученици и предшколци су почашћени слаткишима, а подељене су им чланске карте Црвеног крста, чланске карте за библиотеку и књига о безбедности у саобраћају „Пажљивко“. Прваци и предшколци су имали прилику и да посете канцеларију председника општине.

Галерија


ДИГИТАЛНИ ЛОГОПЕДСКИ СЕТ

Залагањем грађана успешно је окончана акција прикупљања новчаних средстава за набавку Дигиталног логопедског сета Behringer. Потписници ове акције биле су следеће установе у нашој општини: ОШ „Мито Игимановић“, ОШ „Јордан Ђукановић“, ПУ „Олга Грбић“ и „Удружење за дечју и церебралну парализу“. Дигитални логопедски сет налази се у ОШ „Мито Игумановић“, али је на услузи свим малишанима са територије општине Косјерић.

Галерија


ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

Од 9. септембра 2019. године у нашој школи са радом је почела још једна група продуженог боравка.
Потребу за повећењем група препознали су представници локалне самоуправе и у оквиру пројекта Министарства без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику, помогли да наши ученици добију квалитетну наставу.

Галерија


ЗУБАРСКА СТОЛИЦА

У оквиру пројекта Министарства без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику, ОШ „Мито Игумановић“ је добила нову зубарску столицу. Нова опрема се користи од понедељка 7. октобра, на радост свих малишана, ученика не само наше школе. Хвала свима који су помогли реализацију овог пројекта у нашој школи!

Галерија


Активни прваци

Ученицима првог разреда трећи дан Дечије недеље био је испуњен бројним активностима као што су: разговор о представи „Бајка о саобраћају“, посета изложбе ученика трећег разреда и присуствовање маскенбалу ПУ „Олга Грбић“. Ученици су имали прилике да искажу своје утиске о овим дешавањима и истакну шта им се највише свидело.

Галерија


Дечји парламент

Чланови Ђачког парламента представљају Конвенцију о правима детета ученицима млађих разреда, кроз радионице и предавања.

Галерија


Дечја недеља

У холу школе Дечја недеља је отворена песмом „Другарство“ у извођењу школског хора и рецитацијом „Баш лепо“ Момчила Одаловића у интерпретацији Анђелије Вујић, ученице четвртог разреда. Мото Дечје недеље је „Да право свако – дете ужива лако“.

Галерија


Бернулијев ефекат

Данас је гост часова српског језика код ученика 6. разреда била логопед Јелица Лечић која је одржала занимљиво предавање о томе где се стварају гласови, шта је Бернулијев ефекат, а такође указала на важност правилне артикулације гласова. Јелица је увек драг гост и на нашим часовима говорних вежби где прати изражајност и напредак ученика у усменој комуникацији.

Галерија


Рајац

Чланови планинарске секције наше школе су викенд провели шетајући обронцима планине Рајац.

Галерија


Чувари природе

Данас су у шетњу околином, у оквиру Чувара природе, ишли ученици 31, 41 и 42 разреда са учитељицама Славицом Васовић, Надом Ђорђевић и Миром Симеуновић.

Галерија


Европски дан језика

Поводом обележавања Европског дана језика у нашој школи је одржана радионица за ученике четвртог разреда. Кроз међувршњачко учење, ученици петог и шестог разреда су својим другарима говорили на различитим језицима: грчком, италијанском, француском, немачком, руском и ромском. О неким занимљивостима у енглеском и француском језику говорила је наставница Весна Кијачић, а наставник Милош Цвијић указао је на међусобну повезаност неких породица европске групе језика. Учитељице Мира Сименувић и Нада Ђорђевић изабрале су најуспешније радове ученика на тему различитих народа који живе на Земљи. Радионицу водила наставница Сена Вукотић у сарадњи са својим активом. Посебно се захваљујемо Удружењу Шпанске културе плеса и Ракел Руиз који су подржали ову активност.

Галерија


,,Српско срце Јоханово" - промоција романа

У уторак 24.9.2019.године чланови хора и оркестра ОШ ,,Мито Игумановић" Косјерић учествовали су на промоцији романа ,,Српско срце Јоханово" аутора Веселина Џелетовића, која је одржана у Народној библиотеци ,,Сретен Марић".

Галерија


Дочек ђака првака

Традиционално, и ове школске године уприличен је свечани дочек за наше ђаке прваке. Пригодан и инспиративан програм у извођењу ученика четвртог разреда приредиле су учитељице Нада Ђорђевић и Мира Симеуновић. Учитељице првака су Јасна Радојичић, Милица Арсенијевић и Миланка Павловић.Ученике и родитеље поздравили су директор школе, Милован Јоксимовић и председник општине, Жарко Ђокић. Том приликом, од стране представника локалне самоуправе, ученицима су уручени и пригодни поклони. СРЕЋНО ПРВАЦИ!!!!

Галерија


Видовдан

Традиционално, у старој спортској хали, одржана је приредба за Видовдан посвећена свима који учествују у образовању и васпитању ученика – родитељима, наставницима, фамилији.
У оквиру приредбе, директор школе Милован Јоксимовић, председник Општине Косјерић Жарко Ђокић, заменик председника општине Гордана Јосиповић и руководилац људских ресурса у Фабрици цемента „Титан“ Косјерић Магдалена Јоксимовић, уручили су награде најуспешнијим ученицима школске 2018/19. године. Награде су добили:
Носиоци Вукове дипломе: Миломир Секулић, Јана Николић, Милица Тодоровић, Нина Томић, Андрија Радовић, Марко Нешковић, Анђела Машић, Лазар Радовановић, Наја Митровић и Лена Ђокић.
„Ученици за пример“ : Јована Илић, Андрија Радовић, Лазар Ђокић и Анђела Митровић.
Ученици који су освојили прво, друго или треће место на окружном такмичењу; ученици који су се пласирали на републичко такмичење:
Марија Нешковић - 3. место на Oкружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“;
Вељко Стојанић – пласман на Републичко такмичење „Мислиша“;
Јана Илић – 1. место на Окружном такмичењу из српског језика и књижевности;
Мушка екипа у стрељаштву – 1. место на Окружном такмичењу и пласман на републичко;
Женска екипа у стрељаштву – 2. место на Окружном такмичењу;
Марко Јовановић – 1. место на Окружном такмичењу у стрељаштву;
Анастасија Марковић – 3. место на Окружном такмичењу у стрељаштву и пласман на републичко;
Огњен Матић – 3. место на Окружном такмичењу из физике и 3. место на Окружном такмичењу из српског језика и књижевности;
Ђорђе Марић – 1. место на Окружном такмичењу из хемије;
Тамара Милошевић – 3. место на Окружном такмичењу из хемије;
Петар Јаковљевић – 2. место на Окружном такмичењу из географије;
Милош Лазић – пласман на Републичко такмичење из биологије;
Борис Пантић – 2. место на Окружном такмичењу из хемије и 3. место на Окружном такмичењу из географије;
Миона Ракочевић – 2. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Марко Нешковић – 2. место на Окружном такмичењу из географије;
Наја Митровић – 2. место на Окружној смотри рецитатора;
Нина Томић – 2. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Јана Николић – 1. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Катарина Гаговић – 3. место на Окружном такмичењу из географије, 2. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Анђела Машић – 1. место на Окружном такмичењу из математике и пласман на републичко, 1. место на Окружном такмичењу из хемије и пласман на републичко.
Три најуспешнија ученика према Правилнику школе: Анђела Машић, Нина Томић и Јана Николић.
Ђак генерације 2018/19. године: Анђела Машић.

Свим ученицима желимо пријатан распуст!

Галерија


Републичко такмичење из биологије

У недељу је у Београду одржано Републичко такмичење из биологије.
На такмичењу је учествовао Милош Лазић, ученик седмог разреда. Милош је показао одлично знање из биологије и добио похвалницу за учешће на Републичком такмичењу. Учесници такмичења имали су прилику да посете Ботаничку башту „Јевремовац“, Јавни тропикаријум и акваријум, као и друге едукативне садржаје везане за биологију.

Галерија


Турнир у фудбалу

У четвртак је у старој спортској хали одржан турнир у фудбалу. Учествовали су ученици старијих разреда наше школе и једна екипа средњошколаца. Организатори су ученици наше школе уз подршку руководства школе и наставника. Сав приход има хуманитарну намену.
Резултати су следећи: у категорији пети и шести разред победник је 62 , у категорији седми и осми разред победник је 81 .


Републичко такмичење из хемије

У Новом Саду je од 17. до 19. маја 2019. одржано Републичко такмичење из хемије.
На такмичењу је учествовала Анђела Машић, ученица 83 и остварила солидан резултат. Поред прилике да покаже своје знање из хемије, ученица је посетила и Фестивал науке као и Петроварадинску тврђаву.

Галерија


Републичко такмичење из математике

На Републичком такмичењу из математике одржаном 11.5.2019. године у Новој Вароши ученица осмог разреда, Анђела Машић, показала је одлично знање из математике где јој је за пар поена измакла четврта награда и похвала. Честитамo Анђели на фантастичним резултатима.

Галерија


Oбука наставника разредне наставе и стручних сарадника у основним школама

У РЦ Ужице је реализована Oбука наставника разредне наставе и стручних сарадника у основним школама за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења.
Реализатори обуке: Јелена Павловић и Миланка Павловић.
Програм обуке одобрен је решењем министра број: 153-02-00027/2017-07. Обука је тродневна (два дана у непосредном извођењу и један дан онлајн).

Галерија


Републичко такмичење „Књижевна олимпијада“

У суботу је у Сремским Карловцима одржано Републичко такмичење „Књижевна олимпијада“.
Ученице осмог разреда Јана Николић, Нина Томић и Катарина Гаговић освојиле су шесто место, а ученица седмог разреда Миона Ракочевић девето. Осим што су имале прилику да покажу своје знање, ученице су имале и прилику да обиђу знаменитости Сремских Карловаца и Новог Сада, да се друже и лепо проведу.

Галерија


Васкршњи вашар

У издвојеном одељењу Сеча Река одржан је „Васкршњи вашар“.

Галерија


У сусрет Васкрсу

На мобилној позорници у нашој школи изведена је представа „Христовим стазама љубави“. Представу су извели ученици четвртог разреда матичне школе у организацији учитељица Милице Арсенијевић, Јасне Радојичић и Миланке Павловић. Сценарио за представу урадила је учитељица Миланка Павловић. Представа је изведена за ученике млађих разреда, родитеље, али и будуће прваке који су посетили школу.
Након представе, победницима ликовног конкурса „Најлепше васкршње јаје“ уручене су награде:
млађи узраст:
Теодора Симеуновић 12
Душан Јовановић 2. разред , ИО Парамун
Лука Ралић 3. разред , ИО Дреновци
старији узраст:
Јована Остојић 51
Анастасија Радовановић 63

Галерија


Стогодишњица завршетка Првог светског рата

Удружење потомака ослободилачких ратова „Љубомир Марић“ у сарадњи са ОШ „Мито Игумановић“ отворило је данас изложбу фотографија, часописа и публикација удружења поводом стогодишњице од завршетка Првог светског рата. Изложбу је отворио наставник историје Владимир Ђокић, а потом је школски хор са наставником Гораном Лекићем извео композицију „Нека осети Видо“. Ученик Борис Пантић рецитовао је песму „Међу својима“ Владислава Петковића Диса, а ученица Јана Николић, која је освојила прво место на литерарном конкурсу „Ја у Првом светском рату“, прочитала је присутним наставницима, ученицима и члановима удружења свој рад.

Галерија


Митов фетивал науке „Истражи, прикажи, знање потражи“

У суботу у нашој школи је одржан Митов фествал науке под слоганом: „Истражи, прикажи, знање потражи“. Организатори су Ученички парламент и Тим за развој међупредметних компетенција и предузетништва. Ученици су, уз помоћ својих наставника, приказали занимљиве садржаје из физике, хемије, биологије, математике, географије, историје, српског језика, технике и технологије, информатике и рачунарства. Учествовали су и ученици четвртог разреда матичне школе и педагог, као и представници Техничке школе из Косјерића.
Фестивал је био посећен, а међу гостима су били ученици, наставници, родитељи, али и Ученички парламент ОШ „Петар Лековић“.
Захваљујемо свима који су помогли и учествовали у реализацији ове манифестације.

Галерија


Математичко такмичење „Мислиша“

На овогодишњем такмичењу „Мислиша“ ученици наше школе су постигли сјајне резултате.
Вељко Стојанић, ученик четвртог разреда, освојио је прву награду и пласирао се на Републичко финале.
Никола Продановић, ученик петог разреда, освојио је трећу награду.
Поред награђених имамо и велики број похваљених ученика:
Други разред: Немања Субашић;
Четврти разред: Анђелија Кијачић, Милан Радивојевић, Арсеније Перишић, Јован Радосављевић;
Пети разред: Јана Илић, Јована Остојић, Ђурђа Продановић;
Седми разред: Тамара Милошевић;
Осми разред: Нина Томић, Наја Митровић.


Смотра рецитатора Златиборског округа

У великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“ одржана је 40. Окружна смотра рецитатора.
Наша ученица Наја Митровић освојила је друго место.
Овом приликом честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на успешним наступима.

Галерија


Окружно такмичење из биологије

У недељу је наша школа била домаћин Окружног такмичења из биологије. На такмичењу су учествовали ђаци из десет општина Златиборског округа.
Ове године учествовали су само ученици седмог и осмог разреда. Наша школа је имала седам представника, а то су: Милош Лазић, Јана Витезовић, Тамара Милошевић, Нина Томић, Анђела Машић и Андрија Радовић.
И ове године наши ученици су забележили значајне резултате, а Милош Лазић, ученик седмог разреда, пласирао се на Републичко такмичење.
Захваљујемо се свима који су помогли у реализацији овог такмичења! Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на оствареним резултатима!

Галерија


Успех наших ученика

У ОШ „Стеван Чоловић“ у Ариљу одржано је Окружно такмичење из географије на којем је учествовало четири ученика наше школе. Резултати су следећи:
7. разред: Петар Јаковљевић - друго место, Борис Пантић - треће место;
8. разред: Марко Нешковић - друго место, Катарина Гаговић - треће место.

Галерија


Потврда најбољима

Наша ученица осмог разреда, Анђела Машић, након освојеног првог места на Окружном такмичењу из математике, успела је да се пласира и на Републичко такмичење.

Директор наше школе уручио је дипломе ученицама Јани Николић, Нини Томић, Катарини Гаговић и Миони Ракочевић, које су се пласирале на Републичко такмичење из „Књижевне олимпијаде“, као и ученику Огњену Матићу за освојено треће место на Окружном такмичењу из физике.

Галерија


„Шареница“

Наши ученици били су гости емисије „Шареница“ која се приказује на каналу РТС-а.
Овом приликом се захваљујемо Туристичкој организацији Косјерић и директорки Снежани Јоксимовић на указаном поверењу.

Галерија


Окружно такмичење из српског језика

У ОШ „Нада Матић“ у Ужицу одржано је Окружно такмичење из српског језика. Резултати су следећи:
5. разред: Јана Илић - прво место;
6. разред: Огњен Матић - треће место.

Галерија


Пројекат „Активирај се“

У пројекту Активирај се, који су реализовали ученици четвртог разреда електротехничког смера Техничке школе Косјерић са професорком грађанског васпитања, учествовали су ученици и ОШ „Мито Игумановић“ од првог до четвртог разреда. Реализоване су различите игре са циљем развоја спортског духа и моторичких вештина. Циљ пројекта је био да се деца усмере на спортске активности и здрав живот, насупрот провођењу времена уз савремене технологије.

Галерија


Дан фабрике „Титан Цементара Косјерић“

Учешће наставника ОШ „Мито Игумановић“ у спортским играма у одбојци, шаху и пикаду поводом прославе Дана фабрике Титан Цементарa Косјерић.
Наставник Томислав Гајић освојио је треће место у шаху.

Галерија


„Књижевна олимпијада“

У суботу у ОШ „Стари град“ одржано је Окружно такмичење „Књижевна олимпијада“.
Ученице наше школе су биле веома успешне и резултати су следећи:
7. разред: Миона Ракочевић - друго место;
8. разред: Јана Николић - прво место, Нина Томић и Катарина Гаговић - друго место.
Све четири ученице су се пласирале на Републичко такмичење које се одржава 11. маја у Сремским Карловцима.

Галерија


Смотра рецитатора „Песниче народа мог“

Општинска смотра рецитатора одржана је у великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“.
Учествовало је 20 ученика наше школе, 10 у млађем, 10 у средњем узрасту. Резултати су следећи:
Млађи узраст:
1. место: Петар Радосављевић 31
2. место: Вања Радовић 42
3. место: Михаило Марковић 42

Средњи узраст:
1. место: Лена Ђокић 83
2. место: Наја Митровић 83
На Окружну смотру рецитатора пласирају се ученици који су освојили прво и друго место.

Галерија


Гимфест - Фестивал науке и уметности

У Гимназији „Свети Сава“ у Пожеги одржан је Фестивал науке и уметности, познатији као Гимфест. Наши ученици су присуствовали овој манифестацији, неки као посетиоци, а неки као помоћници средњошколаца. Фестивал је био изузетно садржајан, а нама је посебна част што су наши садашњи и наши бивши ученици заједно учествовали.
У априлу нас очекује Фестивал науке у Косјерићу и позивамо вас да нас својим присуством подржите.

Галерија


Национални дан књиге

У холу школе обележен је Национални дан књиге. Ученици су имали прилике да погледају и прелистају најновија издања књига које могу позајмити из школске библиотеке. Заинтересованост ученика нам показује да су књиге поново у моди.

Галерија


Дигитални час - „Мали принц“

Наше колеге, Сена и Филип Вукотић, били су предавачи на овогодишњем Зимском републичком семинару на Филолошком факултету у Београду који сваке године окупља наставнике и професоре српског језика и књижевности из Србије, Републике Српске, Хрватске и Црне Горе, са темом дигиталне обраде наставне јединице „Мали Принц“. На овај начин успешно су представили свој рад, као и нашу школу.

Галерија


Савиндан

Светосавске дане ученици и наставници у ОШ „Мито Игумановић“ Косјерић обележили су низом активности.
Школска слава Свети Сава традиционално је обележена у матичној школи и издвојеним одељењима.
У Косјерићу, домаћини, наставници Гордана Марковић и Горан Лекић са протојерејом Радомиром Трипковићем, изломили су славски колач уз присуство гостију, Ученичког парламента, хора и запослених.

Галерија