Новогодишња представа „Деда Мраз против Бабе Келерабе“

У четвртак 27.12.2018. године на позорници у холу наше школе чланови драмске секције извели су представу „Деда Мраз против Бабе Келерабе“ за децу радника школе. Малишани су се насмејали слатким мукама Деда Мраза, Бабе Келерабе, патуљака и других јунака. На крају су сви заиграли уз песму, а Деда Мраз је поделио пакетиће. Представу је припремила наставница Сена Вукотић уз помоћ наставника Филипа Вукотића. Сценографија је дело наставнице Гордане Марковић. Фабрика цемента „Титан“ помогла је финансирање костима и материјала за сцену и ми јој се овим путем захваљујемо.
Реприза представе одржана је у петак, 28.12.2018. године, у 11 сати у великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“.

Галерија


Додела јубиларних награда

Данас, у наставничкој канцеларији, радници наше школе обележили су крај календарске године. Директор је уручио награде добитницима јубиларних награда, a добитници су: Иван Атанасовски, Иван Ђурић, Татјана Крстић Страиновић, Душица Дучић, Милош Илић (јубиларна награда за 10 година стажа), Милка Павловић (јубиларна награда за 20 година стажа), Јасна Радојичић, Добрила Матијевић, Бранислава Милић, Слађана Милаковић, Радмила Божовић, Милена Штулић, Мишко Стојановић (јубиларна награда за 30 година стажа), Љубица Рстић (јубиларна награда за 35 година стажа).
Добитницима честитамо, и нек новац потроше у здрављу и весељу.


Представа „Чудесна фрула и Деда Мраз“

У Народној библиотеци ,,Сретен Марић“ Косјерић ученици млађих разреда наше школе имали су данас прилику да виде узбудљиву и духовиту причу „Чудесна фрула и Деда Мраз“ - o томе како је храбри краљев поданик Добривоје, на новогодишње вече, уз помоћ своје магичне фруле, ослободио принцезу Жаклину из заточеништва злог чаробњака Мрђана. Иако оскудева у титулама и материјалним добрима, наш Добривоје заљубљен је у живот, па и јогунаста принцеза Жаклина препознаје његову храброст, оданост и љубав.
Наша суграђанка, глумица Маја Матијевић, каже да је имала малу трему пред наступ, јер први пут игра у родном граду, али је одушевљена како су млади гледаоци прихватили и активно учествовали од почетка до самог краја представе.

Галерија


Ликовна изложба „Илузије, рециклажа“

У холу наше школе отворена је ликовна изложба ученичких радова на тему „Илузије“ и „Рециклажа“. Ученици су у претходних месец дана радили радове на ове теме, а неки су инспирацију добили у Музеју илузија и на Фестивалу науке. Ученици и наставници чепове од пластичних флаша могу да убацују у кутије у холу школе и тиме учествују у акцији „Чеп за хендикеп“.

Галерија


Музеј илузија и Фестивал науке

И ове године одабрани ученици шестог, седмог и осмог разреда наше школе, у пратњи наставника, посетили су Музеј илузија и Фестивал науке у Београду. Да ли је стварност заиста онаква какву је ми видимо? Поред сваког експоната у Музеју илузија дато је објашњење због чега до илузије долази. На Фестивалу науке ученици су имали прилике да виде разне експерименте и излагања и тиме прошире своје знање из физике, хемије, биологије, историје, информатике... Пут у Београд финансирала је Фабрика цемента ..Титан" и ми јој се овим путем захваљујемо.

Галерија


Ја у Првом светском рату

У холу Народне библиотеке „Сретен Марић“ одржана је промоција часописа ,,Траг" и додела награда на литерарном конкурсу
,,Ја у Првом светском рату". Организатор је Удружење потомака ратника ,,Љубомир Марић". Професор историје Владимир Ђокић одржао је предавање о учешћу људи из нашег краја у Великом рату, док је професор Филип Вукoтић образложио критеријуме жирија за избор најбољег рада. На конкурс је стигло 36 радова, а резултати су следећи:

  1. 1. место Јана Николић (8. разред)
  2. 2. место Нина Мијаиловић (7. разред)
  3. 3. место деле Јована Роговић и Урош Ђурић (7. разред)
Основна школа ,,Мито Игумановић" добила је захвалницу за допринос неговању патриотских традиција.

Галерија


Посета песника Миодрагa Кокошарa

У гостима нам је, на опште задовољство ученика млађих разреда, био песник Миодраг Кокошар.

Галерија


Дан просветних радника

Наша школа је и ове године обележила Дан просветних радника. Тим поводом ученици средње Техничке школе, наши некадашњи ђаци, били су замена својим бившим наставницима, док су наши старији основци мењали своје бивше учитеље. Такође, имали смо част и задовољство да нас посете наше бивше колеге - учитељи и наставници.
У холу школе, у организацији наставнице ликовне културе, Гордане Марковић, приређена је изложба радова ученика. Старији ученици су за тему имали да прикажу светске и наше писце, док су најмлађи ученици имали изазов да прикажу Вука Стефановића Караџића. За ученике првог и другог разреда, уз помоћ наставнице хемије, Љиље Јоксимовић, седмаци и осмаци су припремили огледни час из хемије.

Галерија


Сајам књига

Ученици наше школе посетили су, заједно са својим педагозима, овогодишњи Сајам књига. Посетили су штандове многих издавача, а на штанду ,,Лагуне" фотографисали су се и са писцем др Слободаном Владушићем о чијем новом роману ,,Велики јуриш" ће имати прилике да слушају на часовима припреме за литерарни конкурс ,,Ја у Првом светском рату". Свако је пронашао понеку књигу за себе, а посету Сајма је обележила и лепа атмосфера и примерено и одговорно понашање свих ђака.

Галерија