Дигитални час - „Мали принц“

Наше колеге, Сена и Филип Вукотић, били су предавачи на овогодишњем Зимском републичком семинару на Филолошком факултету у Београду који сваке године окупља наставнике и професоре српског језика и књижевности из Србије, Републике Српске, Хрватске и Црне Горе, са темом дигиталне обраде наставне јединице „Мали Принц“. На овај начин успешно су представили свој рад, као и нашу школу.

Галерија


Савиндан

Светосавске дане ученици и наставници у ОШ „Мито Игумановић“ Косјерић обележили су низом активности.
Школска слава Свети Сава традиционално је обележена у матичној школи и издвојеним одељењима.
У Косјерићу, домаћини, наставници Гордана Марковић и Горан Лекић са протојерејом Радомиром Трипковићем, изломили су славски колач уз присуство гостију, Ученичког парламента, хора и запослених.

Галерија


Светосавска академија

У великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“ Косјерић са почетком у 18 часова, одржана је Светосавска академија. Организатори су ОШ „Мито Игумановић“, ОШ „Јордан Ђукановић“ и Техничка школа. Програм је био веома разноврстан – смењивали су се водитељи, рецитатори, пласна група, хор, а у последњој нумери „За милион година“ ученицима су се прикључили наставници. Беседу je говорио протојереј ставрофор Слободан Марковић.
Присутни су имали прилике да погледају изложбу ликовних радова ученика о Светом Сави, као и изложбу славских колача.
Надамо се да ће се култура заједништва и поштовања културног и историјског наслеђа наставити и у наредном периоду кроз сарадњу свих институција културе у нашој општини.

Галерија


Такмичење у стрељаштву

У оквиру Светосавске недеље одржано је, поред Државног првенства у стрељаштву, и аматерско такмичење у коме је женска екипа наше школе освојила запажене резултате и то: Милка Јоксимовић - 1. место у појединачном такмичењу,
Јелица Лечић - 2. место у појединачном такмичењу. Наш женски тим освојио је и прво место у екипном такмичењу у саставу: Милка Јоксимовић, Јелица Лечић, Сена Вукотић. Честитамо такмичарима и њиховом тренеру Драгославу Марковићу на овом резултату.

Галерија


„С оне стране дуге“

Током СВЕТОСАВСКИХ ДАНА ученици 5/1 разреда ОШ „Мито Игумановић“ Косјерић реализовали су представу „С оне стране дуге“ за ученике млађих и старијих разреда школе. Ова пројектна активност је резултат међупредметног повезивања српског језика и књижевности, ликовне културе, грађанског васпитања.
„С оне стране дуге" је представа инклузивног карактера рађена по драмском тексту Радована Павловића, професора из Ужица. Опис: Десет афричких животиња незадовољних сопственим изгледом - животом у Африци, желе то да промене тако што ће проћи испод дуге и постати оно што заправо желе. На том путу спознају себе и схватају да је лепо бити оно што већ јесу - посебне и различите.
Циљ је био и да се оваквим начином рада код ученика развијају међупредметне компетенције које су дефинисане у новом закону и у које, између осталих, спадају тимски рад, решавање проблема, сарадња... У нашој школи представа је резултат заједничког рада наставника:  Миланке Павловић, Данијеле  Гаговић, Сене Вукотић, Филипа Вукотића и  Владимира Јевтића.

Галерија


Пројекат „Позоришни кутак“

На конкурс "За мој Косјерић" учитељица Марина Лучић је конкурисала пројектом "Позоришни кутак" и добила средства којима је преуредила и опремила део простора школе који ће бити коришћен за извођење ђачких представа.

Галерија


Новогодишња представа „Деда Мраз против Бабе Келерабе“

У четвртак 27.12.2018. године на позорници у холу наше школе чланови драмске секције извели су представу „Деда Мраз против Бабе Келерабе“ за децу радника школе. Малишани су се насмејали слатким мукама Деда Мраза, Бабе Келерабе, патуљака и других јунака. На крају су сви заиграли уз песму, а Деда Мраз је поделио пакетиће. Представу је припремила наставница Сена Вукотић уз помоћ наставника Филипа Вукотића. Сценографија је дело наставнице Гордане Марковић. Фабрика цемента „Титан“ помогла је финансирање костима и материјала за сцену и ми јој се овим путем захваљујемо.
Реприза представе одржана је у петак, 28.12.2018. године, у 11 сати у великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“.

Галерија


Додела јубиларних награда

Данас, у наставничкој канцеларији, радници наше школе обележили су крај календарске године. Директор је уручио награде добитницима јубиларних награда, a добитници су: Иван Атанасовски, Иван Ђурић, Татјана Крстић Страиновић, Душица Дучић, Милош Илић (јубиларна награда за 10 година стажа), Милка Павловић (јубиларна награда за 20 година стажа), Јасна Радојичић, Добрила Матијевић, Бранислава Милић, Слађана Милаковић, Радмила Божовић, Милена Штулић, Мишко Стојановић (јубиларна награда за 30 година стажа), Љубица Рстић (јубиларна награда за 35 година стажа).
Добитницима честитамо, и нек новац потроше у здрављу и весељу.


Представа „Чудесна фрула и Деда Мраз“

У Народној библиотеци ,,Сретен Марић“ Косјерић ученици млађих разреда наше школе имали су данас прилику да виде узбудљиву и духовиту причу „Чудесна фрула и Деда Мраз“ - o томе како је храбри краљев поданик Добривоје, на новогодишње вече, уз помоћ своје магичне фруле, ослободио принцезу Жаклину из заточеништва злог чаробњака Мрђана. Иако оскудева у титулама и материјалним добрима, наш Добривоје заљубљен је у живот, па и јогунаста принцеза Жаклина препознаје његову храброст, оданост и љубав.
Наша суграђанка, глумица Маја Матијевић, каже да је имала малу трему пред наступ, јер први пут игра у родном граду, али је одушевљена како су млади гледаоци прихватили и активно учествовали од почетка до самог краја представе.

Галерија