Национални дан књиге

У холу школе обележен је Национални дан књиге. Ученици су имали прилике да погледају и прелистају најновија издања књига које могу позајмити из школске библиотеке. Заинтересованост ученика нам показује да су књиге поново у моди.

Галерија


Дигитални час - „Мали принц“

Наше колеге, Сена и Филип Вукотић, били су предавачи на овогодишњем Зимском републичком семинару на Филолошком факултету у Београду који сваке године окупља наставнике и професоре српског језика и књижевности из Србије, Републике Српске, Хрватске и Црне Горе, са темом дигиталне обраде наставне јединице „Мали Принц“. На овај начин успешно су представили свој рад, као и нашу школу.

Галерија


Савиндан

Светосавске дане ученици и наставници у ОШ „Мито Игумановић“ Косјерић обележили су низом активности.
Школска слава Свети Сава традиционално је обележена у матичној школи и издвојеним одељењима.
У Косјерићу, домаћини, наставници Гордана Марковић и Горан Лекић са протојерејом Радомиром Трипковићем, изломили су славски колач уз присуство гостију, Ученичког парламента, хора и запослених.

Галерија


Светосавска академија

У великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“ Косјерић са почетком у 18 часова, одржана је Светосавска академија. Организатори су ОШ „Мито Игумановић“, ОШ „Јордан Ђукановић“ и Техничка школа. Програм је био веома разноврстан – смењивали су се водитељи, рецитатори, пласна група, хор, а у последњој нумери „За милион година“ ученицима су се прикључили наставници. Беседу je говорио протојереј ставрофор Слободан Марковић.
Присутни су имали прилике да погледају изложбу ликовних радова ученика о Светом Сави, као и изложбу славских колача.
Надамо се да ће се култура заједништва и поштовања културног и историјског наслеђа наставити и у наредном периоду кроз сарадњу свих институција културе у нашој општини.

Галерија


Такмичење у стрељаштву

У оквиру Светосавске недеље одржано је, поред Државног првенства у стрељаштву, и аматерско такмичење у коме је женска екипа наше школе освојила запажене резултате и то: Милка Јоксимовић - 1. место у појединачном такмичењу,
Јелица Лечић - 2. место у појединачном такмичењу. Наш женски тим освојио је и прво место у екипном такмичењу у саставу: Милка Јоксимовић, Јелица Лечић, Сена Вукотић. Честитамо такмичарима и њиховом тренеру Драгославу Марковићу на овом резултату.

Галерија


„С оне стране дуге“

Током СВЕТОСАВСКИХ ДАНА ученици 5/1 разреда ОШ „Мито Игумановић“ Косјерић реализовали су представу „С оне стране дуге“ за ученике млађих и старијих разреда школе. Ова пројектна активност је резултат међупредметног повезивања српског језика и књижевности, ликовне културе, грађанског васпитања.
„С оне стране дуге" је представа инклузивног карактера рађена по драмском тексту Радована Павловића, професора из Ужица. Опис: Десет афричких животиња незадовољних сопственим изгледом - животом у Африци, желе то да промене тако што ће проћи испод дуге и постати оно што заправо желе. На том путу спознају себе и схватају да је лепо бити оно што већ јесу - посебне и различите.
Циљ је био и да се оваквим начином рада код ученика развијају међупредметне компетенције које су дефинисане у новом закону и у које, између осталих, спадају тимски рад, решавање проблема, сарадња... У нашој школи представа је резултат заједничког рада наставника:  Миланке Павловић, Данијеле  Гаговић, Сене Вукотић, Филипа Вукотића и  Владимира Јевтића.

Галерија


Пројекат „Позоришни кутак“

На конкурс "За мој Косјерић" учитељица Марина Лучић је конкурисала пројектом "Позоришни кутак" и добила средства којима је преуредила и опремила део простора школе који ће бити коришћен за извођење ђачких представа.

Галерија


Новогодишња представа „Деда Мраз против Бабе Келерабе“

У четвртак 27.12.2018. године на позорници у холу наше школе чланови драмске секције извели су представу „Деда Мраз против Бабе Келерабе“ за децу радника школе. Малишани су се насмејали слатким мукама Деда Мраза, Бабе Келерабе, патуљака и других јунака. На крају су сви заиграли уз песму, а Деда Мраз је поделио пакетиће. Представу је припремила наставница Сена Вукотић уз помоћ наставника Филипа Вукотића. Сценографија је дело наставнице Гордане Марковић. Фабрика цемента „Титан“ помогла је финансирање костима и материјала за сцену и ми јој се овим путем захваљујемо.
Реприза представе одржана је у петак, 28.12.2018. године, у 11 сати у великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“.

Галерија