Музеј илузија и Фестивал науке

И ове године одабрани ученици шестог, седмог и осмог разреда наше школе, у пратњи наставника, посетили су Музеј илузија и Фестивал науке у Београду. Да ли је стварност заиста онаква какву је ми видимо? Поред сваког експоната у Музеју илузија дато је објашњење због чега до илузије долази. На Фестивалу науке ученици су имали прилике да виде разне експерименте и излагања и тиме прошире своје знање из физике, хемије, биологије, историје, информатике... Пут у Београд финансирала је Фабрика цемента ..Титан" и ми јој се овим путем захваљујемо.

Галерија


Ја у Првом светском рату

У холу Народне библиотеке „Сретен Марић“ одржана је промоција часописа ,,Траг" и додела награда на литерарном конкурсу
,,Ја у Првом светском рату". Организатор је Удружење потомака ратника ,,Љубомир Марић". Професор историје Владимир Ђокић одржао је предавање о учешћу људи из нашег краја у Великом рату, док је професор Филип Вукoтић образложио критеријуме жирија за избор најбољег рада. На конкурс је стигло 36 радова, а резултати су следећи:

  1. 1. место Јана Николић (8. разред)
  2. 2. место Нина Мијаиловић (7. разред)
  3. 3. место деле Јована Роговић и Урош Ђурић (7. разред)
Основна школа ,,Мито Игумановић" добила је захвалницу за допринос неговању патриотских традиција.

Галерија


Посета песника Миодрагa Кокошарa

У гостима нам је, на опште задовољство ученика млађих разреда, био песник Миодраг Кокошар.

Галерија


Дан просветних радника

Наша школа је и ове године обележила Дан просветних радника. Тим поводом ученици средње Техничке школе, наши некадашњи ђаци, били су замена својим бившим наставницима, док су наши старији основци мењали своје бивше учитеље. Такође, имали смо част и задовољство да нас посете наше бивше колеге - учитељи и наставници.
У холу школе, у организацији наставнице ликовне културе, Гордане Марковић, приређена је изложба радова ученика. Старији ученици су за тему имали да прикажу светске и наше писце, док су најмлађи ученици имали изазов да прикажу Вука Стефановића Караџића. За ученике првог и другог разреда, уз помоћ наставнице хемије, Љиље Јоксимовић, седмаци и осмаци су припремили огледни час из хемије.

Галерија


Сајам књига

Ученици наше школе посетили су, заједно са својим педагозима, овогодишњи Сајам књига. Посетили су штандове многих издавача, а на штанду ,,Лагуне" фотографисали су се и са писцем др Слободаном Владушићем о чијем новом роману ,,Велики јуриш" ће имати прилике да слушају на часовима припреме за литерарни конкурс ,,Ја у Првом светском рату". Свако је пронашао понеку књигу за себе, а посету Сајма је обележила и лепа атмосфера и примерено и одговорно понашање свих ђака.

Галерија