Летопис ОШ „Мито Игумановић“ за школску 2018/19. годину


1. октобар 2018. Почела Дечја недеља.
У матичној школи гост ученика 1-3. разреда био је Бранислав Вукотић. На занимљив начин деци је причао о свом детињству, школовању, другарству... Деца су учествовала у играма које је гост за њих припремио.

2. октобар 2018. Предавање Безбедност детета за ученике четвртог разреда одржали су представници ПС Косјерић Милован Илић и Драган Љубичић.
Ученици млађих разреда су, уз пратњу саобраћајне полиције, прошетали градским саобраћајницама. Том приликом саобраћајни полицајци су им скретали пажњу како да се безбедно понашају у саобраћају.

3. октобар 2018. Ученици првог разреда из Косјерића, Тубића и Радановаца присуствовали су предавању на тему Безбедност деце у саобраћају. Потом су прошетали градом уз пратњу саобраћајне полиције. У холу Дома културе прваке је поздравила Слађана Јосиповић, потпредседник општине Косјерић. Деца су на поклон добила књиге, а уручене су им чланске карте Црвеног крста. Прваци су посетили библиотеку где су добили чланске карте.

4. октобар 2018. Хор и оркестар, који предводи наставник музичке културе Горан Лекић, свечано су отворили изложбу ликовних радова, приређену од стране наставнице ликовне културе Гордане Марковић.
У кабинету хемије, трећи и четврти час, одржана је активност Кад порастем бићу научник. Огледе из хемије изводили су ученици осмог разред, као и ученици млађих разреда уз помоћ старијих ученика. Активност је осмислила наставница хемије Љиљана Јоксимовић. Часовима су присуствовали психолог и педагог школе, помоћник директора и колеге.
Потом су, уз претходну припрему наставника географије Миленка Стефановића, ученици првог, другог и трећег разреда учествовали у оријентиринг тренингу око наше школе, док су за то време ученици четвртог разреда слушали предавања од стране најстаријих ученика на тему толеранције, а све уз претходну припрему психолога Ане Виторовић и педагога Марије Глигоријевић.


3. септембар 2018. Почела школска година. Свечани пријем првака. Представа ученика четвртог разреда.

12. септембар 2018. Седница Наставничког већа. Усвојен Годишњи план рада и Извештај о раду школе.

28. септембар 2018. Прва у низу едукативних радионица коју је водио Никола Караклајић. Овај пројекат финансира кабинет Министра без портфеља задужен за демографију и популациону политику. Тема је Значај бављења физичком активношћу на раном узрасту. Циљ је да се деца, родитељи и наставници упознају са бенефитима које доноси физичка активност и опасностима које доноси седаторни начин живота. Присуствовали су представници других школа, клубова, наставници и ученици.

29. септембар 2018. Обележен Дан чистих планина. Чланови планинарске секције у пратњи професора Љиљане Јоксимовић, Александра Миливојевић и Миленка Стефановић учествовали су у републичкој акцији на Рајцу.

30. септембар 2018. Дан отворених врата у ФЦК Титан. Преставници школе посетили су фабрику, присуствовали презентацији и дружењу са представницима локалне заједнице. Ученици школе учествовали су у ликовној и спортској радионици.