Летопис ОШ „Мито Игумановић“ за школску 2021/22. годину


30. август 2021.
Одржана седница Наставничког већа. Директор школе одржала презентацију на којој је запослене упознала са препорукама о организацији образовно васпитног рада у наредној школској години. Посебна пажња посвећена епидемиолошким мерама и оцењивању. Координатор Тима за самовредновање, Драгана Перишић представила извештај и акциони план за 2021/22. годину.


31. август 2021.
Свечани пријем ученика првог и петог радреда. Генерацију првака примиле учитељице Славица Васовић, Ката Гавриловић и Зорица Гавриловић. Прваке су свечаним програмом дочекали четвртаци уз подршку учитељица Слађане Милаковић и Добриле Матијевић.

Одељењске старешине петих разреда су професор Тања Нешковић, наставница Бранислава Милић и професор Драгана Перишић.

Одржани састанци Стручног већа за музичку и ликовну културу и Стручног већа за физичко и здравствено васпитање.


1. септембар 2021.
Почела нова школска година. На првом часу ученицима прочитано писмо министра Бранка Ружића уз емитовање државне химне.

Одржани родитељски састанци петих разреда. Родитељи добили јединствене информације о правима, обавезама, комуникацији са одељењским старешинама, епидемиолошким мерама, Правилником о оцењивању....

Почео са радом Продужени боравак у новом простору. Ученике је сачекала учитељица Љуба Рстић.

Одржан родитељски састанак у Брајковићима. Састанку присуствовала директор школе и представници месне заједнице. Циљ је очување школе у Брајковићима.

11. септембар 2021.
Планинарски савез Србије 11. септембра 2021. године организовао је највећу овогодишњу планинарску акцију ,, Дан пешачења ”, под слоганом КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ.

Планинарска секција наше школе одазвала се овој акцији у којој је учествовало 30 ученика од петог до осмог разреда.


13. септембар 2021.
Одржана седница Наставничког већа на којој су разматрани Годишњи план рада школе и Извештај о раду школе. Изабрани нови чланови Школског одбора испред Наставничког већа су Љиљана Караклајић, Зорица Гавриловић и Снежана Машић.

Одржана конститутивна седница Савета родитеља. Председник за ову школску годину је Мирослав Петровић, а заменик председника је Миломир Јовановић. Предложени чланови Савета родитеља у Школском одбору у наредном мандату су Милорад Митровић, Нина Васовић и Душица Тулимировић. У тимовима за самовредновање су Марија Милосављевић и Весна Јоксимовић. Члан Тима за квалитет и развој установе је Душица Тулимировић, а Тима за заштиту ученика од насиља је Миломир Јовановић.


14. септембар 2021.
Одржана седница Школског одбора. Усвојени Извештај о раду школе и Годишњи план рада школе. Разматрани и усвојени извештаји о самовредновању, развојном планирању, стручном усавршавању и извештај о раду директора школе.


27. септембар 2021.
Одржан састанак Тима за развој међупредметних компетенција.


28. септембар 2021.
Одржан састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.


29. септембар 2021.
У Београду потписан протокол о сарадњи Министарства заштите животне средине и Министарства просвете у оквиру реализације пилот-пројекта „Учешће ученика у заштити животне средине“. Након потписивања протокола одржан састанак/обука за представнике школа у којима ће се реализовати пројекат. Обуци присуствовала директор школе Ана Виторовић.

Одржан састанак Тима за културну и јавну делатност. Тема састанка: обележавање Дечје недеље.


4. октобар 2021.

Отварање Дечије недеље – матична школа

На платоу испред школе у 10 сати, Дечију недељу отворили су директор и помоћник директора. Уз музичку нумеру „Школска граја“, уз плес и игру, ученици 3/2 разреда са својом учитељицом Миланком Павловић започели су програм. Петар Радосављевић, ученик одељења 6/3 са својом наставницом Данијелом Гаговић, припремио је песму „Kад сам био велики“ Данијеле Квас. Наставник музичке културе, Горан Лекић уз гитару, са члановима школског хора извео је песму „ Ми смо деца неба“. Програм је био намењен ученицима првог разреда, који су на отварање дошли у пратњи својих учитељица. Приредби је присуствовала и наставница Светлана Бабић.

5. октобар 2021.

Важности вршњачке подршке у остваривању права детета

Представници Ученичког парламента у сарадњи са наставницом Весном Кијачић која води парламент, припремили су материјал за дискусију на горе поменуту тему. Присуствовали су часовима грађанског васпитања код наставнице Јелице Васиљевић.

6. октобар 2021.

Изложба радова од рециклираних материјала

Ученици од 1. до 4. разреда, заједно са својим учитељицама припремили су изложбу радова од рециклираних материјала. Свако одељење своје радове изложило је једним делом у својој учионици, као и испред својих учионица.

7. октобар 2021.

Изложба радова ученика од 5. до 8. разреда

Наставница ликовне културе, Јелена Јанковић са ученицима старијих разреда, припремила је изложбу на тему „Дете је дете да га волите и разумете“. Иста је постављена у холу школе.

8. октобар 2021.

У Сечој Реци почела је са радом школска библиотека

Простор предвиђен за библиотеку је уређен. Сви ученици од 1. до 8. разреда су се поводом Дечије недеље учланили у библитеку.

Дружење са природним наукама

Ученици старијих разреда, са наставницама Миленом Костић и Татјаном Крстић Страиновић за ученике млађих разреда припремили су експерименте из природних наука. Ученици млађих разреда, са својим учитељицама Данком Ковачевић и Марином Лучић припремили су изложбу радова од рециклираних материјала и одржали спортске игре.

11. октобар 2021.

Подела чланских карата за ученике првог разреда од стране представника Народне библиотеке „Сретен Марић“ Косјерић

За све ученике првог разреда, како у матичној школи, тако и у свим издвојеним одељењима испоручене су чланске карте. У свим издвојеним одељењима, а у складу са могућностима, реализоване су активности пратећи програм Дечије недеље који је донео Тим за културну и јавну делатност школе. У Ражани, Скакавцима, Тубићима, Мушићима, Радановцима, Парамуну, Брајковићима и Зарићима, ученици су са својим учитељима припремили изложбе радова од рециклираних материјала и одржали спортске игре.

11. октобар - 13. октобар 2021.

За ученике трећег разреда обављен систематски преглед код дечијег стоматолога у нашој школи.

14. октобар 2021.

Одржан састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

15. октобар 2021.

Ученици млађих разреда обележили ,,Дан здраве хране".

21. октобар 2021.

Одржан састанак Тима за професионални развој. Одржан састанак Тима за самовредновање, координатор тима - Драгана Перишић.

25. октобар - 28. октобар 2021.

Обављени систематски прегледи ученика трећег разреда на одељењу педијатрије Дома здравља "Димитрије Питовић".

26. октобар 2021.

Директор школе Ана Виторовић присуствовала Окружном састанку директора основних школа на коме је руководилац Школске управе Ужице Владе Живановић представио резултате светодавног рада са школама који је спроведен у другом полугодишту школске 2020/21. Помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић је упознао директоре са новинама у образовно-васпитном раду.

15. октобар 2021.

За ученике првог разреда обављен систематски преглед код дечијег стоматолога у нашој школи.

30. октобар 2021.

Ученици наше школе, чланови планинарске секције, учествовали су у планинарској акцији на подручју обронка Повлена. Шетали су јужним падинама Повлена до воденице у селу Зарожје, где су се одиграли догађаји описани у приповеци Милована Глишића, а по којој је снимљен и филм „Лептирица“. Ученици су уживали у прелепим бојама дивног октобарског дана.


1. новембар 2021.

Министарство заштите животне средине је финансирало пројекат „Пошумљавање града Косјерића“. Део пошумљавања је урађен у нашем школском дворишту. Радници ЈКП „Елан“ су посадили стабла платана на простору између школе и котларнице.

2. новембар 2021.

Ученици 1/3 су посетили школску библиотеку. Библиотекар је ученике упознао са најчитанијим књигама за њихов узраст и прочитао им неколико песама. Ученици су затим представили своје утиске цртежима. Најлепши цртежи ће бити изложени у холу школе.

Одржана су Одељењска већа млађих и старијих разреда.

3. новембар 2021.

Одржано је Наставничко веће. Осим анализе успеха и владања на крају првог класификационог периода, директорица школе је упознала наставнике са новинама у образовно-васпитном раду, представљених на састанку Окружног актива директора, који је одржан у ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно и коме је присуствовао помоћник министра за основно образовање Милан Пашић. Још једном је стављен акценат на интензивирање превентивних мера везаних за насиље и важност поштовања епидемиолошких мера. Након седнице смо на пригодан начин обележили Дан просветних радника.

5. новембар 2021.

Ученици 1/1 и 1/2 су посетили школску библиотеку. Реализоване су исте активности као и са ученицима 1/3.

15 – 19. новембар 2021.

Одржано међународно такмичење „Дабар“ за ученике од 5. до 8. разреда. Учествовало је 90 ученика наше школе.

18. новембар 2021.

У Пожеги је одржано Окружно такмичење у стрељаштву. Учествовало је шест ученика наше школе и остварили су запажене резултате.

Пионири екипно - 1. место

Пионирке екипно - 1. место

Николина Сретенијевић – 1. место

Александра Миливојевић – 3. место

Анастасија Радошевић – 2. место

Андрија Марковић – 2. место

Лазар Вуковић – 3. место

23 – 25. новембар 2021

Обављен систематски преглед код школског стоматолога за ученике 5. разреда.

29. новембар 2021.

Одржан је Савет родитеља.

29. новембар – 3. децембар 2021.

Студент учитељског факултета у Београду Верица Арсенијевић је на студентској пракси у нашој школи, у одељењу 1/1, код учитељице Славице Васовић.


1. децембар 2021.

Одржан састанак Тима за инклузивно образовање.

2. децембар 2021.

Одржан састанак Педагошког колегијума.

3. децембар 2021.

У матичној школи и у издвојеним одељењима Зарићи, Парамун, Сеча Река, Брајковићи и Тубићи одржано је Школско такмичење из математике за ученике од 3. до 8. разреда. Пласман на Општинско такмичење остварио је 51 ученик.

6. децембар 2021.

Одржан састанак Тима за обезбеђивање квалитета и развој установе.За ученике од 5. до 8. разреда одржано Школско такмичење из српског језика и књижевности из граматике. Пласман на Општинско такмичење остварила су 22 ученика. У кабинету за информатику учитељица Миланка Павловић одржала је Стручни скуп за кориснике „Клет групе“ у вези са коришћење дигиталних уџбеника и е-учионица.

7. децембар 2021.

Одржан састанак Тима за професионални развој.Одржан састанак представника школе и локалних институција са циљем превенције насиља у школама и дефинисања корака интервенције о случајевима насиља у школама. Састанку присуствовали представници полицијске станице, Дома здравља, Центра за социјални рад и локалне самоуправе. Испред наше школе присуствовали су директор, педагог, психолог и родитељи Нина Васовић Мијачевић и Душица Трипковић. На педијатрији Дома здравља обављен систематски преглед за ученике 7. разреда.У школске холове постављене су јелке са бусеном, које ће украсити ученици, а након празника оне ће бити посађене у школском дворишту.За ученике 7. и 8. разреда одржано Школско такмичење из српског језика и књижевности „Књижевна олимпијада“. Пласман на Општинско такмичење остварило је 12 ученика.

9. децембар 2021.

Одржан састанак Ученичког парламента. Конституисан нови Школски одбор. За председника изабрана Нина Васовић Мијачевић, а за заменика председника Љиљана Караклајић.

10. и 11. децембар 2021.

Педагог школе Марија Глигоријевић у Београду је присуствовала представљању пројекта „Школе за бољи квалитет ваздуха“.

11. децембар 2021.

Логопед Јелица Лечић присуствовала је семинару за предаваче грађанског васпитања у Регионалном центру у Ужицу.

13. децембар 2021.

У кабинету за информатику учитељица Миланка Павловић одржала је, други по реду, Стручни скуп за кориснике „Клет групе“ у вези са коришћење дигиталних уџбеника и е-учионица.У оквиру студентске праксе, Учитељски факултет из Ужица на праксу у нашу школу послао је две студенткиње Марију Миловић и Јелицу Пантовић. Марија Миловић је на пракси у одељењу 2/2 код учитељице Мире Симеуновић, а Јелица Пантовић у одељењу 3/1 код учитељице Милице Арсенијевић.

14. децембар 2021.

У Чајетини је одржано Окружно такмичење у одбојци. Женска одбојкашка екипа наше школе освојила је 3. место. Екипу су чиниле ученице 6, 7. и 8. разреда и то:

Лена Конатар 6/1

Анђелија Вујић 6/3

Милица Гаговић 7/2

Тамара Петровић 7/2

Вања Радовић 7/2

Вања Ђокић 7/2

Марија Нешковић 7/3

Жељана Кажић 8/1

Нина Јоковић 8/2

Дуња Марковић 8/2

Марија Гаговић 8/2

Јелена Мијаиловић 8/2

Вођа екипе наставник Тома Марковић.

14. и 15. децембар 2021.

За ученике 2. разреда обављен је систематски преглед код школског стоматолога.

16. децембар 2021.

Одржан је састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. Састанку су присуствовали директор школе, помоћник директора, педагог, психолог, наставници Слађана Милаковић и Бранислава Милић и родитељи представници Савета родитеља Нина Васовић Мијачевић и Душица Трипковић.

У оквиру реализације пилот-пројекта „Учешће ученика у заштити животне средине“ припремљена је изложба под називом „Еко беџ“. Изложбу су припремили наставници технике и технологије са ученицима члановима макетарско-моделарске секције.

У посети школи били су представници ЈКП „Дубоко“, директор установе Мoмир Миловановић и његови сарадници Тања Кнежевић и Милица Чоланић . У одељењу 8/1 одржали су предавање у оквиру кога су представили свој рад, приказали како је организован рад, како се врши раздвајање отпада, који су капацитети депоније и колико се примљеног отпада искористи и врати поново у производњу. Предавање је имало за циљ развијање свести код младих нараштаја о значају правилног управљања отпадом и преношења знања на друге око себе.

20. децембар 2021.

У оквиру пројекта „Моја прва плата“, одабрани кандидати Марија Васић и Тијана Јевтовић потписали су уговор са школом и остварили могућност стицања праксе у оквиру позиција за које су аплицирали, а које смо им ми као установа понудили.

У Ваљеву је одржано Државно првенство у стрељаштву. Учествовало је шест ученика наше школе и остварили су запажене резултате.

Пионирке екипно - 3. место

Пионири екипно - 8. место

Појединачно: Николина Сретенијевић – 5. место, са истим бројем кругова као трећепласирана такмичарка.

Започео је попис у матичној школи и у свим издвојеним одељењима, који се редовно спроводи на крају сваке календарске године. У матичној школи за попис су задужени школски домари Мишко Стојановић и Бранко Петровић, а у издвојеним одељењима наставница Марина Максић.

Објављени су резултати ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „МЕСЕЦ КЊИГЕ 2021.“

ЛИКОВНИ РАДОВИ „Боје мог детињства“ - МЛАЂИ УЗРАСТ

1. МЕСТО - НИКОЛИНА ГРУЈУЧИЋ, 3/1

2. МЕСТО - ЛЕНКА ПЕТРОНИЈЕВИЋ, 3/2 и ТОМИСЛАВ ЋЕБИЋ, 3/1

3. МЕСТО - НЕДА НИКОЛИЋ, 3/2

ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ „Књига ми је причала“ - СРЕДЊИ УЗРАСТ

1. МЕСТО - ДИНА ОБРАДОВИЋ, 5/1

2. МЕСТО - НАТАЛИЈА БЛАГОЈЕВИЋ, 5/2

Додела награда ће се одржати у петак, 24. децембра 2021. године, у холу Народне библиотеке „Сретен Марић“ Косјерић, са почетком у 14.30 часова. Додели присуствују награђени ученици, као и учитељице Милица Арсенијевић и Миланка Павловић, наставница Данијела Гаговић и остали учесници конкурса.

21. децембар 2021.

Одржанa је седница Савета родитеља. Разговарало се о избору уџбеника. Нина Васовић Мијачевић је родитељима поднела извештај о састанку представника школа и локалних институција, који је одржан 7. 12. 2021. у вези са заштитом ученика од насиља. Родитељи су упознати са активностима у школи, резултатима такмичења и предстојећем распусту.

26. децембар 2021.

Чланови II дечијег ансамбла Културно-уметничког друштва „Максим Марковић“, ученици наше школе узраста 9–14 година, освојили су на Републичком фестивалу дечијих фолклорних ансамбала Србије прво место, са кореографијом „Чобанске игре из Косјерића“, и добили златну плакету у њиховој категорији и посебну награду за најбољу кореографију примерену том узрасту.

Одржано I коло Првенства региона за пионире у стрељаштву. Ученици наше школе освојили су запажене резултате.

Екипно:

девојчице - 1. место

дечаци - 2. место

Појединачно:

Николина Сретенијевић - 1. место

Александра Миливојевић - 2. место

28. децембар 2021.

На Међународном конкурсу за стрип „Стрипфест“ у Ваљеву (узраст од 5. до 8. разреда) ученица наше школе Анђела Марковић 6/1 освојила је 2. место, а ученик 6/2 Андреј Вукотић – 3. место.

29. децембар 2021.

Одржана су Одељењска већа млађих и старијих разреда поводом завршетка првог полугодишта.

30. децембар 2021.

Одржан је састанак Тима за културну и јавну делатност. Одржано је Наставничко веће поводом завршетка првог полугодишта.

31. децембар 2021.

Подела ђачких књижица. Почиње зимски распуст. Први наставни дан је 24. јануар 2022. године.


21. јануар 2022.

Кабинети информатике опремљени су са 28 нових рачунара, а средства за набавку је обезбедила Компанија „TITAN Цементара Косјерић“. ОШ „Мито Игумановић“ се захваљује на донацији.

24. јануар 2022.

Почетак другог полугодишта школске 2021/22. године. Ученици млађих разреда непосредно прате наставу, ученици старијих разреда наставу похађају према комбинованом моделу.

25. јануар 2022.

Тематски дан: Живот и дело Светог Саве.

26. јануар 2022.

Изложба ликовних радова – уређени простори испред учионица и холови школа. У ове активности у матичној школи били су укључени сви ученици, учитељи и наставница ликовне културе Јелена Јанковић.

У свим издвојеним одељењима ученици су са својим учитељима припремили изложбу радова, коју су поставили у учионицама и школским ходницима. Наставница Јелена Јанковић поставила је изложбу и у Дому културе.

27. јануар 2022.

Подизање славе у матичној школи и свим издвојеним одељењима уз ломљење колача и симболичан програм. Испоштоване су све епидемиолошке мере.

28. јануар 2022.

У школској библиотеци у матичној школи, библиотекар Милован Јоксимовић представио је ученицима 4. и 5. разреда библиотечки фонд везан за Светог Саву и Немањиће. Исте активности реализоване су и у библиотеци у Сечој Реци, док су у свим осталим издвојеним одељењима представљене књиге које школа поседује, а односе се на Светог Саву и Немањиће.

31. јануар 2022.

Одржана седница Школског одбора електронским путем.


1. фебруар 2022.

Одржан састанак Педагошког колегијума.

3. фебруар 2022.

Одржан састанак Тима за квалитет и развој установе.

5. фебруар 2022.

Одржано општинско такмичење из физике за ученике 6, 7. и 8. разреда. Учествовало је 11 ученика.

7. фебруар 2022.

Одржан састанак Тима за културну и јавну делатност школе.

Објављен конкурс на тему „Свеска – огледало ђака,“ који траје до 21. 2. 2022. до 12 сати.

Поводом Пилот пројекта ,,Улога ученика у заштити животне средине“ представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства заштите животне средине посетили су нашу школу и одржали предавање на тему ,,Одрживи развој и управљање отпадом“ и пружили подршку нашим ђацима у стицању здравих навика у очувању животне средине. Предавању су присуствовали ученици одељења 5/2 и 6/1.

9. фебруар 2022.

Представници фирме „METALFER doo“ из Сремске Митровице посетили су нашу школу и том приликом донирали два лаптопа. Школа им се захваљује на донацији.

14. фебруар 2022.

Почиње продужени Сретењски распуст, који траје од 14. фебруара 2022. до 18. фебруара 2022. године.

Први наставни дан је 21. фебруар 2022. године.

19. фебруар 2022.

Одржано Општинско такмичење из српског језика и књижевности „Књижевна олимпијада“. Учествовало је 12 ученика (6 седмака и 6 осмака). Пласман на Окружно такмичење остварили су ученици 8. разреда: Павле Максић 8/4 и Марија Гаговић 8/2.

20. фебруар 2022.

Одржано Општинско такмичење из математике. Учествовало је 48 ученика (12 трећака, 20 четвртака, 5 петака, 1 шестак, 8 седмака и 3 осмака). Пласман на Окружно такмичење остварило је 11 ученика: Милица Богдановић 4/3, Немања Субашић 5/2, Софија Виторовић 5/2, Анђелија Вујић 6/3, Виктор Остојић 7/1, Арсеније Перишић 7/1, Милан Радивојевић 7/2, Анђелија Кијачић 7/1, Јана Илић 8/3, Никола Продановић 8/2 и Павле Максић 8/4.

23. фебруар 2022.

Поводом обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља, или „Дана розе мајица“, у холу наше школе изложена је розе кутија (рад наших ученика). Свако од ученика који има неки проблем у школи или непријатно искуство, може у њу да стави анонимно писмо у коме ће изложити свој проблем. Психолог школе ће давати одговоре који ће, заједно са писмима, бити изложени у холу школе. Сви ученици показали су добру вољу и овог дана на себи понели розе одевни предмет или неки розе детаљ уз себе, а све у складу са школским правилима облачења. Активности су спроведене у оквиру Ученичког парламента. На часовима грађанског васпитања са наставницом Јелицом Лечић припремљене су кутије и панои са садржајем на ову тему. Једна од кутија послата је и у издвојено одељење у Сечој Реци.

У наставничкој канцеларији, у 11.35, додељене су дипломе и књиге награђеним ученицима на конкурсу „Свеска – огледало ђака“. Резултати конкурса су:

1. разред

1. Анђелија Трипковић

2. Николина Јанковић

3. Валентина Васиљевић

2. разред

1. Јелена Јовановић

2. Дарија Костић

3. Јована Јовановић

3. разред

1. Филип Вукосављевић

2. Ленка Петронијевић

3. Анастасија Милошевић

4. разред

Александра Трипковић

Јана Мијачевић

Јана Мукановић

5. разред

1. Дина Обрадовић

2. Николина Радојичић

3. Јована Симеуновић

6. разред

1. Милица Јонић

2. Лена Конатар

3. Анђелија Вујић

7. разред

1. Теодора Николић

2. Милица Гаговић

3. Тијана Мијатовић

8. разред

1. Марија Гаговић

2. Јована Остојић

3. Татјана Пантић

24. фебруар 2022.

Одржан састанак Окружног актива наставника Златиборског округа у ОШ „Стари Град“ у Ужицу. Испред наше школе учествовала је наставница Тања Нешковић, председник стручног већа. Остали чланови састанку су присуствовали онлајн.

26. фебруар 2022.

Одржано Општинско такмичење из српског језика и језичке културе. Учествовало је 14 ученика (4 петака, 4 шестака, 4 седмака и 2 осмака). Пласман на Окружно такмичење остварили су: Емилија Петровић 5/1, Јована Симеуновић 5/1, Анђелија Кијачић 7/1, Виктор Остојић 7/1, Милан Радивојевић 7/2, Јана Илић 8/3 и Павле Максић 8/4.


1. март 2022.

Одржан састанак Тима за професионални развој.

2. март 2022.

Представљање пројекта „Школе за бољи квалитет ваздуха“. Онлајн предавању преко апликације Zoom присуствовали су директор и помоћник директора.

4. март 2022.

У Ужицу одржан округли сто на тему „Неопходне припреме јавног и приватног сектора за успешан рад са електронским фактурама од 1. 5. 2022. године“. Предавању су присуствовали директор школе и шеф рачуноводства.

5. март 2022.

Одржано Општинско такмичење из енглеског језика. Учествовало је 8 ученика. Пласман на Окружно такмичење остварио је Сергеј Вујић 8/2.

У Ужицу, у ОШ „Душан Јерковић“, одржано Окружно такмичење из физике. Учествовало је 5 ученика наше школе, у пратњи наставника Татјане Крстић Страиновић и Марије Лучић. Другу награду из физике освојили су: Арсеније Перишић 7/1 и Павле Максић 8/4.

Одржано Општинско такмичење из француског језика. Учествовао је 1 ученик.

Одржано Општинско такмичење из хемије. Учествовало је 18 ученика, 12 ученика осмог и 6 ученика седмог разреда. Пласман на Окружно такмичење остварили су: Арсеније Перишић 7/1, Виктор Остојић 7/1, Николина Тешовић 7/2, Лаура Пејчић 7/3, Павле Максић 8/4 и Маријана Петровић 8/3 .

7. март 2022.

Продукти рада ученика 3/2 (учитељица Миланка Павловић) и данашње изложбе поводом 8. марта, Дана жена на тему Некако с пролећа. Изложбу посетили ђаци 4/2 наше школе. Ученици ће изложбене радове уручити својим мамама.

9. март 2022.

Одржано школско такмичење из биологије. Учествовало 27 ученика од 5. до 8. разреда. На општинско такмичење пласирало се 18 ученика и то: Софија Виторовић 5/2, Емилија Петровић 5/1, Јована Симеуновић 5/1, Теодор Стефановић 5/2, Анђелија Вујић 6/3, Ивана Јаковљевић 6/4, Анђела Марковић 6/1, Лука Радовановић 6/2, Лена Конатар 6/1, Арсеније Перишић 7/1, Јован Радосављевић 7/3, Марија Нешковић 7/3, Душан Тодоровић 7/3, Анђела Радовановић 8/2, Марија Марковић 8/2, Михајло Тупајић 8/3, Јелена Јездовић 8/2 и Саша Петровић 8/3.

10. март 2022.

Постављен уређај за мерење квалитета ваздуха у оквиру пројекта „Школе за бољи квалитет ваздуха“ у коме учествује и наша школа.

Одржана онлајн радионица преко Google meet-a са темом упознавање са подршком коју саветници – спољни сарадници и Школска управа Ужице могу да пруже школама у борби против насиља, као и упознавање са резултатима истраживања у Златиборском округу. Испред школе, присуствовали Марија Глигоријевић – педагог, Јована Радовић – психолог, Ана Виторовић - директор школе и Слађана Милаковић – члан Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

Одржано такмичење „Мислиша 2022“. На истом учествовало 215 ученика од 1. до 8. разреда. Захваљујемо се свим ученицима учесницима, координаторима, дежурним наставницима, родитељима који су довезли ученике такмичаре из издвојених одељења и који су допринели да се ово такмичење спроведе на најбољи начин.

11. март 2022.

Од стране Школске управе из Ужица организован онлајн састанак са циљем презентовања резултата стручно педагошког надзора, анализа и дискусија на ову тему. Презентацију вршио руководилац Школске управе, Владе Живановић, а у анализи и дискусији су учествовали и просветни саветници. Састанку присуствовали директор школе, помоћник директора, педагог, психолог и координатори Тимова за самовредновање Драгана Перишић и Татјана Крстић Страиновић.

Одржан састанак Тима за школско развојно планирање.

12. март 2022.

У Ужицу у ОШ „Слободан Секулић“, одржано окружно такмичење из математике. Учествовало 11 ученика.

Трећу награду освојили су:

1. Немања Субашић 5/2,

2. Виктор Остојић 7/1 и

3. Никола Продановић 8/2

Похвалом су награђени:

1. Софија Виторовић 5/2 и

2. Јана Илић 8/3.

Честитке ученицима и њиховим наставницима!

14. март 2022.

Одржан састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. На дневном реду била је анализа спроведених активности у вези са насиљем у школи и извештај са онлајн састанка/радионице коју је организовала Школска управа Ужице.

15. март 2022.

Одржан Педагошки колегијум. Тема је била прелазак на кабинетску наставу и педагошка евиденција.

16. март 2022.

Одржан састанак са одељењским старешинама петих разреда. Тема састанка била је педагошка евиденција и стручно-педагошки надзор.

17. март 2022.

Одржана Школска смотра рецитатора. На Општински ниво пласирало се 10 ученика млађих и 10 ученика старијих разреда.

18. март 2022.

ОШ „Алекса Дејовић” Севојно била је домаћин такмичења на тему „Улога ученика у заштити животне средине”. Такмичење организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Такмичење је организовано у оквиру истоименог пројекта који се током прошле и ове године реализује у 29 основних школа у Србији, међу којима је и наша школа. Циљ пројекта је едукација ученика, запослених и локалне заједнице о значају сепарације отпада и рециклаже, с намером смањења количине насталог отпада и концепта одрживог развоја. Главни акценат је стављен на функцију унапређења животне средине, јачање односа и сарадњу школе са локалном заједницом. Пет ученика наше школе, у пратњи наставника Тање Нешковић и Миленка Стефановића, представили су активности које су реализоване у нашој школи у оквиру пројекта. Учествовали су и у квизу. Све похвале за домаћине, простор и организацију!

19. март 2022.

Oдржано Општинско такмичењe из географије у ОШ „Јордан Ђукановић" Варда. Ученици наше школе: Виктор Остојић 7/1, Вељко Стојанић 7/3 и Михајло Тупајић 8/3 остварили су 2. место и пласман на Окружно такмичење.

Одржано Окружно такмичење из српског језика и књижевности „Књижевна олимпијада". Ученици наше школе остварили су запажене резултате и то: Марија Гаговић, одељење 8/2, 2. место и пласман на Републичко такмичење и Павле Максић, одељење 8/4, 3. место.

Честитке ученицима и њиховим наставницима!

20. март 2022.

Чланови планинарске секције учествовали су у планинарској акцији на планини Каблар. Акцију је подржало 55 ученика.

21. март 2022.

Раде и Соња Јаковљевић, родитељи ученика наше школе, организовали су у својој режији долазак штимера за клавир који се налази у кабинету за музичку културу. Захваљујемо им се на несебичној помоћи!

22. март 2022.

Представљање Пољопривредне школе „Љубо Мићић“ из Пожеге у оквиру презентације школа за упис у средњу школу.

Пласирани ученици са Школске смотре рецитатора пријавили су се за Општинско такмичење и видео-снимке послали организатору. Захваљујемо се наставницима Филипу Вукотићу и Владимиру Спасићу на техничкој подршци.

Одржан састанак са одељењским старешинама осмих разреда. Тема састанка била је пробни завршни испит и педагошка евиденција.

Колегиница Светлана Бабић, у Београду, у ООШ „Владислав Рибникар“, положила је испит за лиценцу.

23. март 2022.

Одржан састанак директора школе са радницима у издвојеном одељењу у Сечој Реци. Тема је била отварање вртићке групе и опстанак школе.

Обележен Светски дан метеорологије. Ученици су се упознали са радом школске метео-станице и продискутовали о значају праћења метеоролошких података у циљу прилагођавања на глобалне климатске промене које нас очекују.

24. март 2022.

Званично почели радови на постављању еко-парка у школском дворишту.

Обележен Дан лименки. Лименка је паковање за пиће које се највише рециклира. У холу нове школе постављена су два контејнера за одлагање лименки.

Одржана 42. Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“. Ученици наше школе остварили су запажене резултате.

Млађи узраст:

1. место Ленка Петронијевић 3/2

2. место Кристијан Радовановић 3/2

3. место Петра Марић 3/2

Средњи узраст:

1. место Јана Срећковић 7/2

2. место Катарина Остојић 7/2

3. место Анђелија Кијачић 7/1

Пласман на Окружну смотру остварили су ученици: млађи узраст – Ленка Петронијевић 3/2 и Кристијан Радовановић 3/2, средњи узраст - Јана Срећковић 7/2 и Катарина Остојић 7/2.

25. март 2022.

Одржан пробни завршни испит из математике.

26. март 2022.

Одржан пробни завршни испит из српског језика и комбинованог теста.

28. март 2022.

Обележен Дан позоришта. Ученици четвртог разреда у матичној школи су припремили сценске приказе. Код њих су гостовали ученици првог, другог и трећег разреда са својим учитељима. У одељењима старијих разреда овај дан обележен је на часовима српског језика. Наставница ликовне културе Јелена Јанковић са ученицима седмог разреда припремила је сенке од папира. Учитељица Миланка Павловић припремила је и линкове са појмовима уско везаним за позориште, о историји позоришта и како лако направити импровизовано позориште сенки.

29. март 2022.

У оквиру пројекта „Улога ученика у заштити животне средине“, ученици одељења 2/1 са својом учитељицом Надом Ђорђевић приредили су испред кабинета за биологију у еко-кутку школе изложбу на тему „Моја еко играчка“.

Представљање Гимназије из Пожеге у оквиру презентације школа за упис ученика у средњу школу.

Одржан састанак Тима за професионални развој.

29 – 30. март 2022.

У издвојеном одељењу Ражана, студентску праксу похађали су студенти Учитељског факултета у Ужицу Јелица Пантовић и Стефан Јоксимовић.

31. март 2022.

Одржано Школско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Учествовало је 66 ученика.

Одржан Вебинар на тему „Портфолио професионалног развоја наставника, васпитача и стручних сарадника“. Присуствовала су три наставника и секретар школе.


1. април 2022.

Одржан састанак Тима за школско развојно планирање.

У Сјеници одржано Окружно такмичење у футсалу. Футсал екипа наше школе освојиа је 3. место. Екипа је била у саставу: Марко Крсмановић 8/2, Марко Грујовић 8/2, Александар Савић 8/2, Лазар Димитријевић 8/2, Лазар Лучић 8/2, Немања Остојић 8/3, Алекса Милошевић 8/1, Филип Илић 8/3, Лука Савић 8/3, Новак Илић 7/1. Вођа екипе је наставник Немања Цвијић.

Одржан Вебинар на тему „Портфолио професионалног развоја наставника, стручних сарадника и васпитача“. Присуствовало је 16 наставника, два стручна сарадника и директор школе.

4. април 2022.

Одржан састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

Одржан састанак Стручног већа за српски језик у вези са анализом завршног испита, израдом оперативних планова рада и акционог плана за даљу припрему ученика за полагање завршног испита.

5. април 2022.

Одржан састанак Стручног већа за физику, хемију и билогију у вези са анализом завршног испита, израдом оперативних планова рада и акционог плана за даљу припрему ученика за полагање завршног испита.

6. април 2022.

Одржан састанак Стручног већа за историју и географију у вези са анализом завршног испита, израдом оперативних планова рада и акционог плана за даљу припрему ученика за полагање завршног испита.

7. април 2022.

Одржана Окружна смотра рецитатора. Ученица наше школе Ленка Петронијевић 3/2 освојила је треће место.

8. април 2022.

Одржан састанак Школског одбора.

Представници Угоститељско туристичке школе из Чајетине доставили су промо материјал који ћемо поделити ученицима 8. разреда у оквиру промоције средњих школа.

9. април 2022.

У Севојну у ОШ „Алекса Дејовић“ одржано Окружно такмичење из хемије. Учествовало је 5 ученика седмог и 2 ученика осмог разреда, у пратњи наставника Љиљане Јоксимовић и Татјане Крстић Страиновић. Награде су добили ученици: Арсеније Пришић 7/1, Лаура Пејчић 7/3, Павле Максић 8/4.

У Ужицу, у ОШ „Прва основна школа краља Петра II“ одржано Окружно такмичење из српског језика и језичке културе. Учествовало је 7 ученика у пратњи наставнице Светлане Бабић. Запажене резултате остварили су: Анђелија Кијачић 7/1 (2. место и пласман на Републичко такмичење), Јована Симеуновић 5/1 (3. место), Милан Радивојевић 7/2 (3. место), Павле Максић 8/4 (3. место) и Јана Илић 8/3 (3. место).

У учионици 4/2 уграђени први ормарићи за децу обезбеђени из донације коју је организовао Савет родитеља.

10. април 2022.

У Ужицу у ОШ „Нада Матић“ одржано Окружно такмичење из енглеског језика. Нашу школу представљао је ученик осмог разреда Сергеј Вујић, у пратњи наставника Зорана Ристовића.

Одржано Општинско такмичење из биологије. Учествовало је 18 ученика. Пласман на Окружно такмичење остварили су: Емилија Петровић 5/1, Јована Симеуновић 5/1, Софија Виторовић 5/2, Теодор Стефановић 5/2, Анђела Марковић 6/1, Лука Радовановић 6/2, Лена Конатар 6/1, Јован Радосављевић 7/3, Арсеније Перишић 7/1, Анђела Радовановић 8/2, Михајло Тупајић 8/3 и Јелена Јездовић 8/2. Домаћин Окружног такмичења биће наша школа.

11. април 2022.

Годишњи прегед од стране просветног инспектора.

Студент Учитељског факултета у Ужицу Марија Јеринић је на Студентској пракси у нашој школи. Ментор је учитељица Зорица Гавриловић.

Од 11. до 13. 4. 2022. обављени систематски прегледи за ученике седмог разреда.

Од 13. до 15. 4. 2022. обављени прегледи код дечијег стоматолога за ученике осмог разреда.

12. април 2022.

Одржано Одељењско веће млађих разреда поводом завршетка трећег класификационог периода.

Одржан Савет родитеља. Родитељима су презентовани резултати рада у другом полугодишту. Осим тога, изабрани су родитељи за учешће у радионицама за израду Школског развојног плана: Зорана Тодоровић, Душица Бајчетић, Нина Васовић Мијачевић, Драгана Перишић.

13. април 2022.

Одржано Одељењско веће старијих разреда поводом завршетка трећег класификационог периода.

Одржана седница Наставничког већа. Осим анализе успеха и владања, извештаја Тима за заштиту ученика, представљања резимеа са састанка са представницима ШУ Ужице, резултата пробног завршног испита, изабрани су и представници наставника за учешће у радионицама за израду Школског развојног плана: Мирјана Тешовић, Бојана Ерчић, Миленко Стефановић, Тања Перишић, Ђорђе Ђокић, Добрила Матијевић и Данка Ковачевић.

19. април 2022.

Организован је пријем ученика који су на окружним такмичењима заузели неко од прва три места. Циљ је промоција успешних ученика и мотивисање за постизање још бољих резултата.

Промоција Техничке школе Косјерић за ученике осмог разреда.

Професори Техничке школе и педагог су представили свој програм и образовне профиле и на родитељским састанцима ученика осмог разреда.

20. април 2022.

ОПредставници Народне библиотеке „Сретен Марић“ су у Легату Милована Витезовића организовали пријем и доделу награда за најуспешније рецитаторе из наше школе са Општинске и Окружне смотре рецитатора.

22. април 2022.

Ученици млађих разреда су учествовали на традиционалној манифестацији „Весели Васкрс” који организује Народна библиотека „Сретен Марић”.

Почео пролећни распуст. У школске клупе ученици се враћају 4. маја 2022.

4. мај 2022.

Одржана седница Наставничког већа.

7. мај 2022.

Одржано Окружно такмичење из биологије. Домаћин такмичења била је наша школа. Угостили смо 274 ученика и 62 наставника из основних школа у Златиборском округу. Испред наше школе учествовало је 11 ученика. Најбоље резултате остварили су: Јована Симеуновић 5/1 – 1. место, Софија Виторовић 5/2 – 3. место и Емилија Петровић 5/1 – 3. место.

Одржано Окружно такмичење из географије у Ариљу. Ученик Виктор Остојић 7/1, освојио је 2. место и пласман на Републичко такмичење.

9. мај 2022.

Састанак Тима за обезбеђење квалитета и развој установе.

10. мај 2022.

Састанак стручних сарадника са васпитачима у вртићу. Разговор о будућим првацима.

11. мај 2022.

У Народној библиотеци одржана промоција књиге „Живе камене душе" Милијана Деспотовић Дике и часописа Траг. У часопису су промовисани радови наших ученика. Директор школе присуствовала је промоцији.

12. мај 2022.

Одржана радионица поводом израде Школског развојног плана. Осим представника наше школе, у раду су учествовали представници родитеља и локалних институција.

Ученици трећег разреда, у пратњи својих учитељица Миланке Павловић, Милице Арсенијевић, Тање Перишић и наставника географије Миленка Стефановића, у оквиру тематског дана шетали су едукативном стазом ка Црнокоси.

13. мај 2022.

Промоција Техничке школе „Радоје Љубичић“ из Ужица за ученике осмог разреда.

Одржан крос РТС-а

Одржан састанак представника Полицијске станице Косјерић и директора школа у општини поводом организације матурских свечаности и завршних испита.

16. мај 2022.

Ученица наше школе Анђелија Кијачић, у пратњи наставнице Светлане Бабић, учествовала је на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе у Тршићу.

Одржан Педагошки колегијум.

17. мај 2022.

Промоција Техничке школе Пожега за ученике осмог разреда.

ПУченици осмог разреда са родитељима посетили „Инмолд“ у Пожеги.

Нашу школу посетили будући прваци, у пратњи својих васпитачица.

18. мај 2022.

Одржана 19. по реду Меморијална трка „Генерал Светомир Ђукић" на улицама града. Учествовали сви ученици матичне школе и део ученика из издвојених одељења.

Најбоље резултате остварили су:

1. разред:

пионирке:

1. место Миња Радовановић 1/1,

2. Теодора Гавриловић - Ражана,

3. место Ања Божовић 1/1

пионири:

1. место Илија Тулимировић 1/2,

2. место Филип Филиповић 1/1,

3. место Дамјан Васић 1/1

2. разред:

пионирке:

1. место Николина Милошевић 2/1,

2. место Хелена Ђорђевић 2/1,

3. место Нађа Ћебић 2/2

пионири:

1. место Лука Симовић 2/2,

2. место Лука Цветковић 2/2,

3. место Лазар Тадић 2/2

3. разред:

пионирке:

1. место Хелена Благојевић 3/3,

2. место Ања Марковић 3/2,

3. место Невена Николић 3/1

пионири:

1. место Матеја Дивнић 3/1,

2. место Дамјан Гавриловић 3/2,

3. место Кристијан Радовановић 3/2

4. разред:

пионирке:

1. место Мартина Паскова 4/1,

2. место Марија Јанковић 4/3,

3. место Јана Мијачевић 4/2

пионири:

1. место Вук Караклић 4/1,

3. место Лука Марковић 4/1

5. разред:

пионирке:

1. место Миа Петровић 5/1,

2. место Софија Витезовић 5/3,

3. место Ива Сердаревић 5/1

пионири:

1. место Филип Ђукић 5/2,

2. место Страхиња Ђукић 5/3

3. место Стефан Радојевић 5/1

6. разред:

пионирке:

1. место Сара Сердаревић 6/3,

2. место Сара Милићевић 6/4,

3. место Сандра Илић 6/2

пионири:

1. место Арсеније Дрндаревић 6/2,

2. место Радован Тешовић 6/2,

3. место Стефан Радовановић 6/2

7. разред:

пионирке:

1. место Вања Ђокић 7/2,

2. место Тамара Петровић 7/2,

пионири:

1. место Алекса Јокић 7/3,

2. место Матеја Вујић 7/1,

3. место Лазар Јовановић 7/1

8. разред:

пионирке:

2. место Марија Гаговић 8/2

пионири:

1. место Лазар Лучић 8/2,

2. место Огњен Вујовић 8/3,

3. место Богдан Перишић 8/4

19. мај 2022.

Ученици 3/2 са учитељицом Миланком Павловић и Јелицом Пантовић (студентом на методичкој пракси), подржали су акцију „С природом на ти“ у организацији Савеза учитеља Републике Србије и реализовали различите активности на отвореном.

23. мај 2022.

Одржан састанак Стручног већа за српски језик и књижевност у вези са активностима за наредну школску годину.

25. мај 2022.

Издвојено одељење Радановци посетио је помоћник директора у оквиру редовне посете.

26. мај 2022.

Ученици који су остварили пласман на Окружно такмичење из математике или постигли најбољи резултал на такмичењу „Мислиша 2022“, у пратњи наставница Драгане Перишић и Снежане Машић, посетили су у РЦУ изложбу „Математика у природи“, која је организована поводом манифестације „Мај – месец математике“.

27. мај 2022.

Одржана седница Савета родитеља.

Издвојена одељења Брајковићи, Ражана и Скакавци посетио је директор школе у оквиру редовне посете.

28. мај 2022.

Наставна субота по распореду од уторка.

Ученица наше школе Марија Гаговић, одељење 8/2, у пратњи наставника Славице Петровић, учествовала је на Републичком такмичењу из српског језика и књижевности „Књижевна олимпијада“, које је одржано у Сремским Карловцима.

29. мај 2022.

Ученик наше школе Виктор Остојић, одељење 7/1, у пратњи наставника Миленка Стефановића, учествовао је на Републичком такмичењу из географије, које је одржано у Београду.

30. мај 2022.

У оквиру часова технике и технологије сви ученици који су тог дана имали часове из овог предмета, посетили су Хан и погледали макету Српског села које ће се градити поред реке Скрапеж, на простору са друге стране полигона. Посете трају у оквиру часова ТТ све до петка 3. јуна, како би сви ученици имали прилику да погледају макету. Посете је организовао и спровео наставник Ацо Караклајић.

31. мај 2022.

Одржан састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

Одржан састанак Стручног већа за стране језике у вези са активностима за наредну школску годину.


1. јун 2022.

Одржан састанак Тима за културну и јавну делатност школе у вези са припремом за приредбу поводом награђивања ученика.

Одржан састанак Стручног већа за историју и географију у вези са активностима за наредну школску годину.

Одржан турнир у фудбалу у спортској хали. Турнир организовали ученици у сарадњи са наставником Томом Марковићем. Турниру присуствовали наставник Владимир Спасић, психолог Јована Радовић и приправник Тијана Јевтовић.

2. јун 2022.

Наставак турнира у фудбалу у спортској хали.

Одржан састанак Стручног већа за биологију, физику и хемију у вези са активностима за наредну школску годину.

3. јун 2022.

Најуспешнији ученици 3/2 одељења из математике и рецитовања - Ленка Петронијевић, Дамјан Гавриловић и Кристијан Радовановић, са учитељицом Миланком Павловић, учествовали су у међународном пројекту "Велико Градиште у срцу", а на позив ОШ "Иво Лола Рибар" Велико Градиште и њихове општине.

Одржан састанак Стручног већа за музичку и ликовну културу.

Офарбане справе у школском дворишту.

4. јун 2022.

У оквиру пројекта „Квалитетно образовање за све“ ОШ „Мито Игумановић“ из Косјерића и Српска допунска школа из Ставангера обележиле су Дан демократске културе на тему витештва. Предавање је одржао археолог и историчар Марко Алексић. Ученици из Ставангера пратили су цео догађај онлајн путем. Ове активности резултат су сарадње наставника српској језика и књижевности Сене и Филипа Вукотића из Косјерића и наставница Сање Хундхамер и Јелене Крнете из Норвешке.

7. јун 2022.

Посета представника фабрике „ТИТАН Цементара“ Косјерић, генералног директора Мирослава Глигоријевића и Магдалене Јоксимовић. Организован им је пригодан пријем у вези са донацијом коју су одобрили нашој школи за опремање кабинета за информатику и рачунарство и уручили захвалницу.

8. јун 2022.

Одржан састанак са помоћним радницима из свих издвојених одељења.

10. јун 2022.

Завршетак наставе за ученике 8. разреда. Од понедељка 13. јуна до петка 24. јуна наставља се припремна настава за Завршни испит из свих предмета који се полажу на Завршном.

17. јун 2022.

У ИО Сеча Река ученици млађих разреда извели су представу „Тужна принцеза и смешљиви принц“.

20. јун 2022.

Одржан састанак Стручног већа за математику.

Одржана седница Одељењског већа за ученике осмог разреда.

Одржана седница Наставничког већа.

22. јун 2022.

У Ужицу у ОШ „Стари град“ одржан састанак директора школа из Ужица и Косјерића у вези са Завршним испитом.

24. јун 2022.

Одржане седнице Одељењских већа за ученике од првог до седмог разреда.

Одржана седница Наставничког већа.

Последњи наставни дан у школској 2021/2022. години.