Летопис ОШ „Мито Игумановић“ за школску 2020/21. годину


31. август 2020.
Свечани пријем првака
Традиционално, и ове школске године уприличен је свечани дочек за наше ђаке прваке. Програм је, у складу са новонасталом ситуацијом, оранизован на платоу испред школе, а учесници су ученици четвртог разреда. Учитељице првака су Нада Ђорђевић и Мира Симеуновић. Ученике и родитеље поздравили су директор школе, Милован Јоксимовић и заменица председника општине Гордана Јосиповић. Том приликом, од стране представника локалне самоуправе, ученицима су уручени и пригодни поклони.


1. септембар 2020.
Почетак школске године мало неуобичајен за ђаке у матичној школи. Ученици једног одељења подељени у две групе. Ученици млађих разреда иду у школу сваки дан, ученици старијих разреда сваки други дан иду у школу, а кад су код куће прате наставу путем учења на даљину.

23. септембар 2020.
Ученици наше школе учествују у манифестацији Европска недеља спорта. Ученике поздравио председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић.

25. септембар 2020.
Европска недеља спорта
У среду, 23. септембра, поводом Европске недеље спорта, у Косјерићу су организоване спортске и рекреативне радионице за децу. Манифестацију је отворио председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић. Ученици наше школе су имали прилику да науче нешто више о Олимпијским играма, Олимпијским вредностима, али и о учешћу наше земље на Играма. Ученици четврог, петог и шестог разреда су учествовали у ревијалној трци. Све активности су одржане уз придржавање свих мера заштите од вируса КОВИД-19.

26. септембар 2020.
У организацији Удружења учитеља у нашој школи одржан семинар „Пројектна настава у функцији образовања и васпитања ученика основних школа за смањење ризика од природних непогода.“


16. октобар
Дан здраве хране обележен изложбом радова ученика.

21. октобар
Републичко такмичење у стрељаштву
Ученице наше школе су постале у Нишу државни прваци у стрељаштву екипно. Чланови екипе: Николина Сретенијевић, Анастасија Марковић и Емилија Јовановић.

26. октобар
Школа почиње да користи службену платформу за комуникацију G Suite.